Keramika Kanjiža je kompanija koja je lider na domaćem i tržištu u regionu u svim oblastima poslovanja. Postoji već 35 godina i najbolje ju je opisati kao kompaniju sa tradicijom koja izrađuje kvalitetne proizvode savršenog dizajna. Za razliku od mnogih drugih kompanija, Keramika Kanjiža se može pohvaliti eko znakom “Prijatelj životne sredine” i brojnim humanitarnim akcijama kojima je pomogla najugroženije. Zapravo, Keramika Kanjiža je brend koji ima dušu. Sa PR menadžerom ove kompanije Jovanom Nikčević razgovarali smo o putu do uspeha i prepoznatljivosti, najvećim izazovima, saradnjama koje je ova fabrika izgradila, kao i nagradi Superbrands za 2015/2016. godinu kojom je svakako potvrđen rad i trud celokupnog tima zaposlenih.

WANNABE MAGAZINE: Fabrika keramičkih pločica Keramika Kanjiža postoji već 35 godina i može se reći da je jedan od vodećih proizvođača na domaćem tržištu, a put do uspeha sigurno nije bio lak. Šta je ono što biste izdvojili kao svoj glavni adut, nešto po čemu se izdvajate od konkurencije, a što vas je dovelo na poziciju na kojoj se danas nalazite na tržištu?

JOVANA NIKČEVIĆ: Glavni adut Keramike Kanjiža su definitvno ljudi! Jedan od važnih ciljeva kompanije od kako je osnovana jeste ulaganje u zaposlene i njihovo usavršavanje. Zato danas kompaniju vodi tim koji čine vrhunski stručnjaci – svako u svojoj sferi poslovanja. Na mestu generalnog direktora 2014. godine dolazi gospođa Ivana Veselinović, koja je svojevremno proglašena za jednu od pet najuticajnijih žena u regionu. Podigla je standarde poslovanja na najviši nivo i ogromnom snagom pokrenula ceo tim da radi još bolje. Direktor proizvodnje, gospodin Đorđe Aleksić u fabrici je od njenog osnivanja. Poznat je širom Evrope po svojoj stručnosti i znanju, a čak i najveći italijanski dobavljači sirovina i proizvodne opreme za njega kažu da je neprikosnoven. Zaslužan je za prepoznatljiv kvalitet po kojem je kompanija i postala poznata. Direktor prodaje, gospodin Jovan Milivojević postavlja rekorde u prodaji na domaćem tržištu ali i u izvozu. Tokom 2015. godine Keramika Kanjiža izvezla 50% svoje proizvodnje u zemlje regiona i Evrope. Po podacima PKS-a, to je 39% udela od ukupnog izvoza pločica, čime smo ubedljivo na prvom mestu. Iako mlad, može se pohvaliti višegodišnjim iskustvom u branši keramičkih pločica, što se jasno vidi i po njegovim rezultatima. Naravno, ne smemo zanemariti ni dizajnerski tim, vrhunske tehnologe, sektor komunikacija, proizvodnju. Svi zajedno činimo brend onim što je danas – lider na domaćem i tržištima regiona u svim aspektima poslovanja.

intervju kanjiza Intervju: Jovana Nikčević, PR menadžer kompanije Keramika Kanjiža

Svakako, priznanje za vaš rad jeste i nagrada Superbrands za 2015/2016. godinu. Koliko truda je potrebno da bi se ovako nešto postiglo? Koliko vas ova nagrada motiviše za buduće poslovne uspehe?

Nagrada Superbrands za 2015/2016. godinu je pravi pokazatelj neverovatne energije, znanja i rada koji je sektor marketinga i komunikacija uložio u proteklih godinu i po dana. Radili smo punom parom, želeli da pokažemo da se može biti kreativan u, naizgled, “dosadnoj” industriji. U tome smo uspeli – prvi smo proizvođač pločica u Srbiji koji je izgradio prepoznatljiv brend, razvio komunikaciju sa svim ciljnim grupama i izgradio imidž kvalitetne i moderne domaće keramike. Pomerili smo fokus sa tematskih magazina i ideje o tome da je rad sa keramikom deo “prljavog posla”. Predstavili smo keramiku onakvom kakva jeste – prelep deo životnog i poslovnog prostora koji ćete gledati minimum nekoliko godina. Mi smo se potrudili da potrošači to vide. Postali smo prepoznatljivi po oglasnim rešenjima u lifestyle medijima, što je definitivno veliki iskorak u keramičarskoj industriji. Iza svega toga stoji sjajan tim ljudi koji, nekada nam se čini, diše isto. Ova nagrada nam je sada postavila više ciljeve i standarde i svi smo saglasni da je ovo samo početak. Mislim da će se u narednom periodu tek pokazati pun potencijal i kreativnost celog tima Keramike Kanjiža.

intervju kanjiza 2 Intervju: Jovana Nikčević, PR menadžer kompanije Keramika Kanjiža
Comments