5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta!

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

1/3

Keramika Kanjiža je kompanija koja je lider na domaćem i tržištu u regionu u svim oblastima poslovanja. Postoji već 35 godina i najbolje ju je opisati kao kompaniju sa tradicijom koja izrađuje kvalitetne proizvode savršenog dizajna. Za razliku od mnogih drugih kompanija, Keramika Kanjiža se može pohvaliti eko znakom “Prijatelj životne sredine” i brojnim humanitarnim akcijama kojima je pomogla najugroženije. Zapravo, Keramika Kanjiža je brend koji ima dušu. Sa PR menadžerom ove kompanije Jovanom Nikčević razgovarali smo o putu do uspeha i prepoznatljivosti, najvećim izazovima, saradnjama koje je ova fabrika izgradila, kao i nagradi Superbrands za 2015/2016. godinu kojom je svakako potvrđen rad i trud celokupnog tima zaposlenih.

WANNABE MAGAZINE: Fabrika keramičkih pločica Keramika Kanjiža postoji već 35 godina i može se reći da je jedan od vodećih proizvođača na domaćem tržištu, a put do uspeha sigurno nije bio lak. Šta je ono što biste izdvojili kao svoj glavni adut, nešto po čemu se izdvajate od konkurencije, a što vas je dovelo na poziciju na kojoj se danas nalazite na tržištu?

JOVANA NIKČEVIĆ: Glavni adut Keramike Kanjiža su definitvno ljudi! Jedan od važnih ciljeva kompanije od kako je osnovana jeste ulaganje u zaposlene i njihovo usavršavanje. Zato danas kompaniju vodi tim koji čine vrhunski stručnjaci – svako u svojoj sferi poslovanja. Na mestu generalnog direktora 2014. godine dolazi gospođa Ivana Veselinović, koja je svojevremno proglašena za jednu od pet najuticajnijih žena u regionu. Podigla je standarde poslovanja na najviši nivo i ogromnom snagom pokrenula ceo tim da radi još bolje. Direktor proizvodnje, gospodin Đorđe Aleksić u fabrici je od njenog osnivanja. Poznat je širom Evrope po svojoj stručnosti i znanju, a čak i najveći italijanski dobavljači sirovina i proizvodne opreme za njega kažu da je neprikosnoven. Zaslužan je za prepoznatljiv kvalitet po kojem je kompanija i postala poznata. Direktor prodaje, gospodin Jovan Milivojević postavlja rekorde u prodaji na domaćem tržištu ali i u izvozu. Tokom 2015. godine Keramika Kanjiža izvezla 50% svoje proizvodnje u zemlje regiona i Evrope. Po podacima PKS-a, to je 39% udela od ukupnog izvoza pločica, čime smo ubedljivo na prvom mestu. Iako mlad, može se pohvaliti višegodišnjim iskustvom u branši keramičkih pločica, što se jasno vidi i po njegovim rezultatima. Naravno, ne smemo zanemariti ni dizajnerski tim, vrhunske tehnologe, sektor komunikacija, proizvodnju. Svi zajedno činimo brend onim što je danas – lider na domaćem i tržištima regiona u svim aspektima poslovanja.

intervju kanjiza Intervju: Jovana Nikčević, PR menadžer kompanije Keramika Kanjiža

Svakako, priznanje za vaš rad jeste i nagrada Superbrands za 2015/2016. godinu. Koliko truda je potrebno da bi se ovako nešto postiglo? Koliko vas ova nagrada motiviše za buduće poslovne uspehe?

Nagrada Superbrands za 2015/2016. godinu je pravi pokazatelj neverovatne energije, znanja i rada koji je sektor marketinga i komunikacija uložio u proteklih godinu i po dana. Radili smo punom parom, želeli da pokažemo da se može biti kreativan u, naizgled, “dosadnoj” industriji. U tome smo uspeli – prvi smo proizvođač pločica u Srbiji koji je izgradio prepoznatljiv brend, razvio komunikaciju sa svim ciljnim grupama i izgradio imidž kvalitetne i moderne domaće keramike. Pomerili smo fokus sa tematskih magazina i ideje o tome da je rad sa keramikom deo “prljavog posla”. Predstavili smo keramiku onakvom kakva jeste – prelep deo životnog i poslovnog prostora koji ćete gledati minimum nekoliko godina. Mi smo se potrudili da potrošači to vide. Postali smo prepoznatljivi po oglasnim rešenjima u lifestyle medijima, što je definitivno veliki iskorak u keramičarskoj industriji. Iza svega toga stoji sjajan tim ljudi koji, nekada nam se čini, diše isto. Ova nagrada nam je sada postavila više ciljeve i standarde i svi smo saglasni da je ovo samo početak. Mislim da će se u narednom periodu tek pokazati pun potencijal i kreativnost celog tima Keramike Kanjiža.

intervju kanjiza 2 Intervju: Jovana Nikčević, PR menadžer kompanije Keramika Kanjiža

Editors choice