Studenti Univerziteta Metropolitan su mladi umetnici koji su tek na početku svog profesionalnog razvoja. Da li su u tom trenutku za njih važnija teorijska znanja ili bi već trebalo da stiču i praktično iskustvo?

Princip rada na Univerzitetu Metropolitan je jedinstven po svom dobro balansiranom spoju teorijskog i praktičnog. Naši studenti znaju da će kao budući umetnici ići putem koji je uvek trasiran parelelnim teorijskim istraživanjem i praktičnom realizacijom. Potrebno je da stiču i praktična iskustva, ali ne po cenu zanemarivanja teorijskog. Upravo tu se izdvajaju oni najbolji, koji razumeju važnost i jednog i drugog.

MILENA CVOROVIC 3 Intervju: Milena Čvorović, modni dizajner, kostimograf i profesor na Univerzitetu Metropolitan

Koliko mogućnosti za sticanje prakse u oblasti koja ih interesuje Univerzitet Metropolitan pruža svojim studentima? U kojim prilikama oni mogu da predstave publici svoje radove?

Profesorka Ana Vasiljević, koja je šef naše katedre insistira da naši studenti budu aktivno angažovani i van bazično studijskog programa. Najboljim studentima su otvorena vrata prakse i mogućnost predstavljanja na prestižnim manifestacijama tokom celokupnog školovanja. Poslednje novosti su da su naše studentkinje Anja Plemić, Ivana Vorguca i Dragana Vujić, prikazale su svoje kreacije na Belgrade Fashion Week-u, u okviru projekta B Future.

Šta je ono što Univerzitet Metroplitan pruža svojim studentima, a što oni ne mogu pronaći na drugim umetničkim fakultetima?

Univerzitet Metropolitan svojim studentima pruža savremen program studiranja koji prati svetske trendove, kao i ono što je jednako važno, a to je tim profesora koji stoji iza smera.

MILENA CVOROVIC 4 Intervju: Milena Čvorović, modni dizajner, kostimograf i profesor na Univerzitetu Metropolitan
Comments