Ako je i vas osvojila vrcava i vesela reklama “Dobro jutro, džezveri”, obradovaće vas činjenica da ćete, makar virtuelno, moći da upoznate jednog od “krivaca” što vam je ta pesma po ceo dan u glavi! Predstavljamo vam Oliveru Jokić, PR menadžera kompanije Strauss Adriatic koja posluje sa jednim od pet najvećih proizvođača kafe u svetu. Olivera za naš magazin otkriva koju kafu najviše voli da pije, koje su njene dve najveće ljubavi, sa kojim izazovima u poslu se svaki dan susreće, ali i objašnjava na koji način kafa koju pijemo određuje naš stil života.

WANNABE MAGAZINE: Bilo bi lepo da smo ovaj intervju započele na kafi, u nekom prijatnom ambijentu, u tom slučaju, ja bih popila jedan espresso, a kakvu kafu za sebe poručuje Olivera Jokić?

OLIVERA JOKIĆ: Jutro je za mene najlepši deo dana, a šoljica Doncafé kafe, pored joge i meditacije, daje mi neophodnu dozu pozitivnosti za sve što radim u toku radnog dana. Često dan počinjem šoljicom Doncafé Professional espressa, a u popodnevim satima volim da se prepustim uživanju u izvrsnim napicima od kafe koje pripremaju naši baristi u kafeteriji Café Doncafé. Moj omiljeni je Moccacino.

Sa kakvim se sve izazovima susrećete kao PR menadžer kompanije koja posluje u okviru multinacionalne kompanije Strauss Coffee, jednog od pet najvećih globalnih proizvođača kafe u svetu?

Komunikacije su živa stvar i upravo iz tog razloga imam strast prema svom poslu. Na dnevnom nivou zahteva istovremenu saradnju sa više timova i donošenje odluka u kom smeru će se komunikacija odvijati, uvek uzimajući u obzir kakve ona benefite donosi za naš biznis i naše potrošače. S obzirom na to da smo jedan od najvećih proizvođača kafe u Srbiji i vodeći lokalni brend kafe na HoReCa tržištu, jasno je da se radi o robi široke potrošnje, koja od vas zahteva brzu odluku i isporuku ideje. To je ujedno i moj najveći izazov sa kojim se svakog dana iznova susrećem i koji sa uživanjem savladavam, jer moje dve najveće ljubavi su komunikacije i kafa, harmonično spojeni u posao kojim se bavim. Srećna sam što na kraju dana mogu da kažem da su zadaci, koji su pred moje kolege, saradnike i mene postavljeni, uspešno realizovani.

Olivera Jokic Doncafe Wannabe magazine Intervju: Olivera Jokić, PR menadžer kompanije Strauss Adriatic

Kakva se priča krije iza imena Doncafé?

Krajem 2000. godine lansirana je prva kafa pod jedinstvenim brendom Doncafé. Svojim vrhunskim kvalitetom i jedinstvenošću zadobio je poverenje miliona ljubitelja kafe. Danas, Doncafé snagom i energijom svog brenda otvara potpuno novu perspektivu za sve ljubitelje kafe na svakodnevnom planu i poziva na pozitivne promene sa puno optimizma u okviru kampanje pod nazivom “Dobro jutro, džezveri”.

Gotovo da ne postoji osoba koja nije videla kampanju “Dobro jutro, džezveri”. Šta vam je bila glavna inspiracija za ovaj slogan?

Inspiracija za slogan je bila pesma koja je prepoznatljiva svim generacijama, a kampanjom joj je data nova vrednost. Šarmantna pesma “Dobro jutro, džezveri” neodoljivo poziva da se dan započne uz Doncafé i obeleži osmesima, snagom, pozitivnošću i promenama na bolje. Doncafé time preuzima ulogu male svakodnevne podrške, koja dolazi u pravom trenutku, tokom jutra kada smo najranjiviji i nesigurni da li smo sposobni da izađemo na kraj sa brojnim izazovima koji nas tokom dana očekuju. Bilo da se radi o plejbojima, mamicama, studentima, ljubavnim parovima, ćutolozima ili lavicama, Doncafé poziva sve da započnu dan uz omiljenu šoljicu kafe.

Comments