Kampanja je osvojila GRAND PRIX Udruženja za tržišne komunikacije Srbije za 2015. godinu. Čestitamo na ovoj nagradi! Otkrijte nam na šta ste konkretno u vezi sa njom najviše ponosni?

Kampanja je kako za mene lično, tako i za mnogobrojne naše postojeće i nove potrošače koji nam se svakodnevno javljaju sa impresijama o kampanji, pravo osveženje, jer poziva da pokrenemo najbolje u nama i to na jedan originalan način. To je ono na šta smo najviše ponosni, a svakako je mojim kolegama i meni velika čast što je žiri UEPS-a kampanju okarakterisao kao “punokrvnu” i u obrazloženju dodao da je dobro izabrana tema kampanje, da je tekst superioran, vrckav i duhovit, animacije veoma uspele, a izbor muzike odličan.

Doncafé je svojom kampanjom inspirisao mnoge. Kako gledate na to da mladi kod nas sve više odlučuju za tursku ili “domaću” kafu?

Kampanja poziva da pokrenemo najbolje u nama i zauzmemo aktivnu ulogu u svom životu, preuzimamo odgovornost za svoje sutra, odlučno koračamo ka ostvarenju svojih snova i uvek damo više, jer znamo da je trud toga vredan. Opredeljenost sve više mladih za tradicionalnu, tursku ili “domaću” kafu znak je da se polako vraćamo ritualu ispijanja kafe koji na našim prostorima ima poseban značaj i simboliše spajanje, zajedništvo i okupljanje. U našoj kafeteriji Café Doncafé u UŠĆE Shopping centru u ponudi imamo Doncafé Selection kafu koja se melje na licu mesta i koju naši posetioci veoma često konzumiraju, a takođe im je zgodno što mogu da je sveže samlevenu ponesu kući. Ova kafa dolazi u zrnu, pažljivo upakovanom u posebnim i specijalno zaštićenim uslovima. Pakovanja kafe u zrnu, otvaraju se neposredno pre prodaje kupcu i melju, kako bi se sačuvala njena svežina i idealan miris. Vikendom se u kafeteriji od 13 do 20 časova služi tradicionalna aromatizovana kafa, koja se sprema na užarenom pesku i dodaju joj se arome lešnika i karamele.

Olivera Jokic Doncafe Wannabe magazine 5 Intervju: Olivera Jokić, PR menadžer kompanije Strauss Adriatic

Da li volite da fotografišete kafu za Instagram?

Doncafé je pored tradicionalnih, aktivan i u online medijima, s obzirom na to da trendovi pokazuju porast ovog vida komunikacije u poslednjih nekoliko godina. Ukoliko je sadržaj atraktivan, uklapa se u navike i želje potrošača, a čak ih ponekad inspiriše da svoje navike menjaju, onda imate odličnu platformu da steknete veliki broj fanova i vernih ljubitelja vašeg brenda na internetu. Brend Doncafé je poznat po inovacijama u online medijima, što potvrđuju i brojne osvojene nagrade, a pored toga uvek prati svetske trendove i prvi ih donosi na naše tržište. Već duže vreme je Instagram vrlo popularna društvena mreža sa oko 400 miliona aktivnih korisnika globalno, a od toga je u Srbiji preko 350.000 registrovanih profila, prema podacima od kraja prošle godine, čiji je broj u stalnom porastu. Jedan od trendova je i fotografisanje svoje šoljice kafe koji je osnova naših Instagram profila, bilo da se radi o Doncafé Professional espresso kafi ili kafeteriji Café Doncafé. Na Instagramu je važno imati atraktivnu fotografiju sa pričom. Svakodnevno objavljujemo veoma interesantne fotografije kafe, koje su jedinstvene na Doncafé način, a koje naši fanovi veoma često biraju kao svoje omiljene fotografije dana. Fotografije Doncafé kafe su najbrojnije na Instragramu među domaćim proizvođačima i trenutno ih ima blizu 7.000.

Mogu slobodno da kažem da što se tiče naših Instagram profila, idemo u korak sa trendovima u svetu i to nam omogućava odličan networking sa svetski poznatim baristima, svim ljubiteljima kafe, blogerima, fotografima i mnogim kreativnim ljudima. Zajedno kreiramo sadržaj uz neiscrpnu inspiraciju koju kafa pruža na društvenoj mreži na kojoj je Doncafé pronašao svoje jedinstveno mesto.

Comments