Hot topics

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Sunčane destinacije koje moraš da posetiš u 2020.

Gejtkiping – čuvanje položaja moću u partnerskim odnosima

U redu je da prva izjaviš ljubav partneru – na neki način, onaj ko prvi “poklekne” pred osećanjima, daje partneru veću moć, ali to je samo igra ega. I stalno ćeš učiti da u vezi prevazilaziš ego, njegove igre i podvale i da budeš ogoljena i poštena pred sobom i partnerom, ma koliko to bolno bilo.

Zapostavljaćeš svoje prijateljice i neke će se vređati i ljutiti zbog toga, a neke će te razumeti – a to su one kojima si i sama zamerala što te “ispaljuju” zbog dečka (sada ćeš ih razumeti, kao i one tebe). Iako svi saveti upućuju na to da treba da imaš sopstveni život, prijateljstva i druženja nezavisno od partnera, ipak će biti puno situacija kada ćeš staviti vezu i partnera na prvo mesto – a tako i treba.

Neke navike ćeš promeniti, rešiti se nekih starih i steći neke nove – to spada u prilagođavanje. Možda ćeš uz dečka početi da se baviš rekreacijom i da više vodiš računa o zdravlju (ili on uz tebe), možda ćeš početi da slušaš muziku koja ti se pre nije sviđala, i zavolećeš neku hranu koju on voli. Možda ćeš otkriti da uživaš u kuvanju za svog dragog i da ti ništa nije lepše i zabavnije nego kad se zajedno bavite po kuhinji i posle gledate neki film, iako si do skoro najviše volela da izađeš u provod i đuskaš do jutra. Možda ćeš prestati da pušiš, jer ti je dečko nepušač… Prilagođavajući se jedno drugom, zajedno ćete izgraditi neke navike i uticaćete jedno na drugo. To je onaj deo kad osećate da ste zbog svog partnera i zbog ljubavi bolja osoba.

Partner neće pokrpiti rasparane i probušene delove tvog života, samo ćeš imati više motiva da se dovedeš u red, ali shvatićeš da ljubav sama po sebi nije dovoljna da ti ispuni život. Možda ti pomogne da razviješ ambicije, da popraviš odnose sa porodicom, da se više potrudiš i u drugim životnim oblastima.

Svađaćete se oko gluposti, oko krupnih stvari, svađaćete se iz nervoze i nerazumevanja i često ćete se svađati oko istih stvari. Neke probleme ćete rešavati, neke kompromise pronalaziti, a negde ćete se uvek sukobljavati. Ako si harmoničnu i stabilnu vezu zamišljala bez sukoba, nerazumevanja, osećanja da si ponekad sama u vezi, da partneru nisi potrebna ili da mu nisi dovoljna – rešićeš se tih iluzija.

Svi će ti davati savete, svi koje poznaješ, a ti ćeš se čuditi odakle im osećaj kredibiliteta, odnosno, kako se usuđuju da kritikuju tvoj stav i tvoju vezu, ili da ti pričaju kako i šta treba da radiš da bi upravljala partnerom, kad su sami, ili kad su u svojim vezama očigledno nezadovoljni i neispunjeni. Ponekad ćeš pokušati da primeniš savete koji ti deluju razumno, ali najbolje je da se oslanjaš na sopstveni osećaj, jer niko sa strane ne zna šta je tačno među vama, šta vas povezuje i zašto ste zajedno. Možda to ni ti ne znaš, barem ne na način da to definišeš i objasniš, ali osećaš i znaš šta ti je važno.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/kattya_lisa

Brankica Milošević

Editors choice