“Davanje je ljubav… Sećam se kada sam jednog našeg poznatog muzičara upitala da li je ljubav dvosmerna ulica, on je rekao ne, ljubav je nesebično davanje.”

Ovako je naša poznata glumica Jelena Gavrilović, u kratkom video intervju snimljenom u okviru kampanje “WannaGive- jer je tuđa sreća i moja sreća”, opisala šta za nju znače davanje i humanost. Ona je jedna od brojnih javnih ličnosti koje su se priključile zajedničkoj akciji UNICEF-a i Wannabe Magazine-a, koja za cilj ima promovisanje empatije, solidarnosti i značaja redovnog mesečnog doniranja, odnosno ulaganja u budućnost naše dece kroz Klub prijatelja UNICEF-a.

“Jedino i isključivo kada dajemo možemo da utičemo na pogrešno uvrenje da ništa ne možemo da promenimo! Davanje nije privilegija jedne grupe ljudi, ni u prijateljstvu, ni u humanosti, ni u ljubavi. Drago mi je što UNICEF uvek naglašava da kada bismo svi izdvojili pomalo, u rukama bismo imali moć da promenimo stvari”, dodala je naša glumica, poznata po svom radu sa najmlađom publikom i otkrila da je na i van scene dečije emocije uvek razoružaju.

Jelena Gavrilović Jelena Gavrilović o humanosti i solidarnosti: Ljubav nije dvosmerna ulica, već nesebično davanje

“Najlepši kompliment koji sam u dobila u životu potekao je od jednog šestogodišnjeg dečaka, štićenika Doma za nezbrinutu decu. Upravo ljudi koji nemaju ljubav, su uvek spremni da je podele. Dečije emocije su iskrenije zato što je kod njih isključen razum. Oni reaguju bez puno razmišljanja, na prvu loptu, kako bismo rekli u glumačkom svetu”, objašnjava Jelena i dodaje:

“Najviše me inspirišu obični dobri ljudi. Oni svojim delima ponajviše dokazuju da ne moramo da potrošimo mnogo da bismo nekom pomogli, možemo da budemo humani i sa vrlo malo.”

Comments