Teško je odabrati najbolje kafeterije u Beogradu, ali smo se potrudili da izdvojimo naše favorite – u kojima ćete doživeti čaroliju savršene kafe.

Po ugledu na svetske metropole, i Beograd se u poslednjih nekoliko godina okrenuo razvijanju novog koncepta kafeterija i pržionica, koje donose specifičnu i unikatnu kulturu. Tako kafa više ne predstavlja samo ritual i povod za druženje, već jedinstveno iskustvo! Beogradske kafeterije danas mogu da ponude najkvalitetnije vrsta kafa koje dolaze iz najudaljenijih delova sveta, ali i one koje se peku baš u Beogradu.

Ukoliko ste pravi ljubitelj kafe, onda ne smete da propustite priliku da probate autentične ukuse. Obavezno posetite sledeće kafeterije koje se nalaze u našoj prestonici.

Kafeterije u Beogradu – naši favoriti

D59B

Prva adresa na koju smo se uputili  – D59B kafeterija na Dorćolu! Ovo mesto je već postalo kultno zahvaljujući kvalitetnoj ponudi “speciality kafa”, koje sami prže, ali i vajbu berlinskog techno kicka, koji se spaja sa urbanom energijom Beograda. Industrijski stil enterijera i dobar muzički izbor upotpunjuju atmosferu. I dok je radnim danima ovde prilično mirno, idealno za opuštanje pre posla ili mini-break, vikendom se vrlo često održavaju žurke koje traju do kasno u noć.

Adresa: Kralja Petra 70.

Koppa coffee

Ako ste ljubitelji hygge estetike, onda će vaše novo omiljeno mesto za ispijanje kafe biti Koppa na Vračaru! Čuveni skandinavski enterijer, u kombinaciji drveta, betona i belih stolova, sigurno će vas privući da sednete i isprobate neke od najpoznatijih napitaka, među kojima se izdvajaju zrna klase “specialty”, espresso tonik, i drip kafa. Osim toga, u Koppi možete isprobati čajeve, ceđene sokove, kraft pivo, pa i rakiju!

Adresa: Nikolaja Krasnova 14.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koppa coffee (@koppacoffee)

Kafeterija

Kafeterija je dobro poznato mesto među ljubiteljima specijalizovanih kafa. Naravno, za to je zaslužan kvalitet, koji su građani odavno prepoznali! Kafe stižu sa plantaža iz najudaljenijih krajeva sveta, kao što su Indija, Kenija, Kolumbija, a zahvaljujući specijalnim pakovanjima, najfinija zrna uvek imaju svež i prepoznatljiv ukus. Jedan od najbrže rastućih lanaca kafeterija u Srbiji može se pohvaliti sa više od 40 lokacija u glavnom gradu, tako da gotovo u svakom kraju imate priliku da degustirate njihove specijalitete!

Adresa: Nalaze se na više lokacija u gradu.

Lokal

Na ovom čarobnom mestu, za koje sa sigurnošću tvrdimo da je jedno od najšarmantnijih u gradu, čeka vas pravo bogatstvo ukusa. Lokal je zapravo mala pržionica koja poseduje pogon za prženje i distibuciju kafe, a ujedno i kafić u kome možete probati čarobne ukuse! Ovde se kafa peče na alternativan način – tako da zadrži svoju istaknutu aromu! Naš savet je da obavezno isprobate njihov espresso, makijato ili kapućino. Ono što nas je posebno oduševilo je odluka da se sva ambalaža u Lokalu – odlaže i reciklira! Bravo za poduhvat!

Adresa: Alekse Nenadovića 24.

Robusta

Kafe i pržionica, koja se predveče pretvara u žurku? Da, to je Robusta! U srcu Vračara, kod Kalenić pijace, nalazi se lokal koji spaja ljubav prema kafi, ali i žurkama, te ovde možete da pronađete najkul gradsku ekipu koja degustira razna pića – od najukusnijih Robusta kafa, koje će vas raspametiti svojim ukusom, do craft piva i vina! Za prijatnu atmosferu je zadužen i moderan enterijer – apsolutno svaki detalj je predstavljan na autentičan način i podseća nas na malu art galeriju!

Adresa: Golsvordijeva 2.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ROBUSTA (@robusta.vracar)

Foto: Ivana Popović

Pročitajte i ovo: Beogradska gastronomija: Otkrivamo 5 najboljih vege restorana za sve ljubitelje zdrave ishrane

Naslovna fotografija: instagram/kafeterijabg

Kristina Page

Comments