Kada se nađemo u nekoj rutini na poslu, u ljubavi ili svakodnevnom životu, uvek pokušavamo nešto površno da promenimo, dok ne skupimo hrabrosti da se suočimo sa promenama koje su nam zaista potrebne. Kada naša kosa više ne može da prati korak sa životnim odlukama koje izbegavamo da donesemo, mi odlučujemo da promenu napravimo u prostoru u kojem živimo. Ne moramo da rušimo zidove (jer često su to noseći) ili postavimo potpuno nove pločice da bismo uneli novinu. Čak i male promene menjaju svet, ali pre nego što započnete svoj “uradi sam” vikend, obratite pažnju na neke od grešaka koje se prave pri uređenju prostora.

Sve se čuva

Rečenica “ostaviću, ko zna kada će mi zatrebati” dosta otežava preuređenje bilo koje prostorije. Bez obzira na to koliko prostora za skladištenje imate, jedna od najvećih grešaka je čuvanje stvari koje vam zaista nisu potrebne. Da li ćete zaista opet koristiti staro posuđe kada ste još prošle godine kupili novo? Da li vam baš toliko znači ta stara razglednica iz Pefkohorija? Čuvajte samo najvažnije uspomene, i nek svako od ukućana ima po jednu kutiju u kojoj će držati sve čega ne može da se odrekne. Sve ostalo neka ide – ionako ćete već sutradan zaboraviti na to.

Sav nameštaj ide uz zid

Ovo nam je odmalena ostalo urođeno jer su tako radile naše mame i bake. Kauč u dnevnoj sobi ili čak i bračni krevet uvek ide tik uz zid, sve lampe uvek idu u ćošak i to su te refleksne radnje o kojima uopšte i ne razmišljamo. To je greška koju većina nas pravi, a posebno ako smo ograničeni na neki manji prostor. Ono što treba da uradimo je da udaljimo nameštaj od ivice zida, jer će nam to dati makar iluziju, da imamo više prostora.

Comments