Uklonite nezdravu hranu iz kuće

Koja je to hrana koju jednostavno ne možete prestanete da jedete i svaki put kada otvorite frižider posežete baš za njom? Čips, keks i čokolada su samo neki od proizvoda od kojih je veoma lako postati zavisan i čiju konzumaciju ne možemo kontrolisati jer jednostavno želimo da pojedemo sve. Kako vam se ovo ne bi dešavalo, nezdravu hranu u potpunosti uklonite iz kuće i učinite jedenje iz dosade praktično nemogućim. Na ovaj način je mnogo lakše odupreti se iskušenju, ali i uspostaviti zdravije navike, stoga u svojoj kuhinji uvek imajte lešnike, bademe ili baby šargarepu kako biste i u trenucima kada ne možete da se izborite sa željom za hranom pojeli nešto zdravo.

Hidrirajte se

Često pomešamo žeđ sa glađu i zato je veoma važno da vodimo računa o tome koliko vode pijemo tokom dana. Ako pijete malo vode stalno ćete se osećati “gladno” iako u stvari vaš organizam pokušava da vam kaže da je dehidriran. Ukoliko vam je teško da se setite da pijete vodu, instalirajte neku od aplikacija koje će vas podsećati na to ili kombinujte sa navikama koje svakako praktikujete, pa na primer uvek popijte čašu vode uz kafu.

Planirajte obroke

Kada imamo obaveza tokom dana ili smo na poslu, veoma je lako da zaboravimo na hranu i da na kraju celo veče provedemo prejedajući se. Kako vam se to ne bi dešavalo napravite jasno definisan raspored i unapred pripremite sve obroke, a pokušajte da uspostavite rutinu i da svakog dana jedete u isto vreme. U kući nemojte držati previše namirnica osim onih koje znate da ćete iskoristiti u obrocima tokom narednih dana. Ukoliko uvek imate užinu, potrudite se da to bude neka od zdravijih opcija i da i ona uvek bude unapred pripremljena, kako vaša nova užina ne bi postala kesa porodičnog čipsa.

Naslovna fotografija: Instagram.com/witanddelight_

Aleksandra Aničić

Comments