Horskopski znaci su vezani za prirodne elemente, boje i energiju i da biste svoj prostor uredili tako da se u njemu osećate najbolje moguće, uzmite u obzir ono što horoskop preporučuje kao optimalno, za svaki znak.

Ovan

Vatreni element preovlađuje u znaku Ovna, pa bi prilikom opremanja svog doma i radnog prostora trebalo da u najvećoj meri slede tu razigranost i strast. Ovnovima će prijati duboke nijanse crvene boje – bordo, boja višnje koje se kombinuju sa narandžastim i žutim detaljima. Za njihov prostor je pitanje vatre – plamena koji možete videti i koji može slobodno goreti – veoma važno. Ako nemaju kamin, biće dobro da dekorišu prostor svećama (koje će povremeno zapaliti). Izbor sveća i svećnjaka, kao glavnog dekorativnog elementa je zaista raskošan!

Bik

Bikovi vole luksuz, ali i praktičnost, zato u njihovom domu sve treba da bude udobno i opremljeno za uživanje – da bude lepo za gledanje, udobno za sedenje i ležanje i prijatno svim čulima. Naročito je važan krevet – neka jastuci budu meki i izdašni, pokrivači meki, pamučni i pleteni, krupnog prepletaja i teksture. Lični kutak za uživanje treba da sadrži pletenu fotelju za čitanje i stočić za kafu pored prozora, a boje treba da budu neutralne zemljane palete – pastelno zelena i plava, bež, boja drveta, rumena, boja breskve…

Blizanci

Blizanci vole da njihov duh i intelekt budu stimulisani i izazvani, a kao ljubiteljima tehnologije, ukoliko baš ne žele da opreme svoj dom u stilu svemirskog broda, savetuje im se da se drže retro-tehnike, koja je zapravo, veoma fensi. Stari gramofom, fiksni telefon sa brojčanikom – sve što deluje analogno i starinski, biće divan ukras, ali još je važnije da te stvari rade! Njima ne treba gramofon koji skuplja prašinu, nego da na njemu slušaju ploče. Svi će voleti da svrate u dom Blizanaca, na kafu (ili verovatno neki dobar koktel), jer se tu osećaju kao na nekoj zanimljivoj, interaktivnoj izložbi. Sve boje prave – naročito kada se pomešaju u tkanju šarenog tepiha i bojama apstraktnih slika na zidovima.

Rak

Kućevnom Raku je potreban dom u kome će se osećati udobno, opušteno, ušuškano i bezbedno, ali to je pre svega prostor koji Rak želi da deli sa svojom porodicom. Najlepša dekoracija za Raka su porodične fotografije i fotografije prijatelja, po celoj kući. Portreti, uspomene sa venčanja, rođendana, putovanja, fotografije predaka koje nisu nikad upoznali, ali čuvaju njihovo genetsko i emotivno nasleđe – Rakovima je to blisko i dragoceno i daje im stabilnost. Stručnjaci preporučuju neutralnu paletu, sa razigranim detaljima jarkih boja, najbolje crvenih tonova.

Comments