Lav

U prirodi Lavova je da budu upadljivi, vole dramatičnost, performans, utisak i sjaj. Tako bi dom jednog Lava trebalo da bude luksuzan i upečatljiv, kao neka scena u pozorištu, spremna za fotografisanje i Instagram promociju. Stilski nameštaj, duborez, gipsani ukrasi na tavanici, mesingani detalji, staklo i kristal. U bojama drapera, prostirki i prekrivača treba da preovlađuje zasićena zlatna i boja konjaka, a životinjske kože na drvenom podu, kristalni lusteri na plafonu i figure lavova (statuete ili upotrebni predmeti napravljeni u obliku lavovskih glava i figura), obeležiće dostojno teritoriju jednog Lava.

Devica

Devici je potreban organizovan prostor, minimalistički opremljen – da bi u svakom trenutku znala gde joj se nalazi svaka stvar i da bi imala prostora da se, neometana brojnim detaljima, opusti i analizira druge brojne detalje, koji joj svakodnevno ulaze u fokus i zahtevaju njenu pažnju. Najbolje će biti da Devica ima praktičan pisaći sto, ili komodu sa fiokama i pregradama, gde će stvari moći da se slažu i sortiraju po vrsti i nameni, a od detalja i ukrasnih sitnica, Devicama će najviše odgovarati ukrasne kutije (u kojima mogu da drže svu “sitnež” koja im je potrebna, ili koju čuvaju). Za organizovanje radnog prostora, idealni su mali plastični kontejneri, sa raznobojnim stikerima sa natpisima i tabla za kačenje podsetnika. Boje – čiste i neutralne – marinsko plava, siva, bela, umirujuće zelena, tamno ljubičasta, bez dodatka upadljivih boja.

Vaga

Svi vole društvo Vage, jer ona samom svojom pojavom unosi ravnotežu, dobro raspoloženje i spokojstvo – tom atmosferom treba i da odiše Vagin dom. Prijaće im indirektno osvetljenje lepih i elegantnih stonih i podnih lampi, kao i simetrično postavljene stvari. Boja ravnoteže je boja prirode i obično najomiljenija boja svake Vage – zelena (i sve njene nijanse). Ležeran stil, mekan i udoban nameštaj, prirodni materijali i prijatno, difuzno osvetljenje stvaraju baš onakvu atmosferu u kojoj se Vage najbolje osećaju.

Škorpija

Škoripijinoj strasnoj i tvrdoglavoj prirodi odgovara okruženje u tamnijim, zasićenim tonovima, koji deluju umirujuće i omogućavaju im da razmišljaju i procesuiraju svoja osećanja. Boja rđe, cigle, tamno žuta i braon, gusti i bogati materijali poput pliša, stvaraju atmosferu utehe i prihvatanja. Potrebno je i malo tajanstvene i magijske vibracije, pa se preporučuju mirišljave sveće i štapići, hvatači snova, masivne knjige na policama i poneki okultni simbol. Škorpijin dom je skrovište i utočište u kome mogu da budu sve što jesu.

Comments