Strelac

Strelcu je potrebno mesto za razmišljanje i inspiraciju i atmosfera koja odiše umetnošću – komadi nameštaja treba da budu jedinstveni i da imaju neku priču i značenje za Strelca, a svi dekorativni elementi produkti stvaralaštva koje ceni – slike, posteri, reprodukcije, knjige, figure, muzički instrumenti… Veoma često Strelčeve vetar nosi svuda po svetu, pa svoje umetničko (i dekorativno) blago donose sa svih strana, obogaćujući stvaralačku, inspirativnu i filozofsku riznicu svog doma. Polica za knjige treba da zauzima centralno mesto u kompoziciji uređenja doma, a boje su sve nijanse zelene, protkane rumenilom kroz detalje.

Jarac

Disciplinovan i ozbiljan Jarac treba da živi u domu koji odražava njegove vrednosti – kvalitetan i praktičan nameštaj, jasne i čiste linije, svetli tonovi, bez šarenila. Antikvitetni komadi i po neko vredno umetničko delo – obilje sitnica nije za Jarčeve, već samo retki komadi koji imaju realnu umetničku, duhovnu i materijalnu vrednost. Jarčevi ne vole da menjaju raspored i kad postignu optimalan razmeštaj, oni će ga održavati bez promene. Bela boja treba da preovlađuje, sa dodatkom mekih plavih nijansi.

Vodolija

Nezavisnost, inventivnost i slobodoumnost odlikuje Vodolije, pa će uživati u savremenoj estetici i modernim linijama. Njima je potreban prostor jednako perspektivan kao što su i one same! Gotovo svaka Vodolija ima izraženu potrebu da brine i neguje druga živa bića (druge vrste), pa je njihov dom prilagođen potrebama raznih (često neobičnih) kućnih ljubimaca, ili im je potrebna bašta (ili velika terasa) gde će gajiti biljke, koje pod njihovom rukom bujaju i cvetaju. Vodolijama prijaju duboke boje, plava, ljubičasta, bordo, sa neočekivanim momentima narandžaste, jarko žute i svetlo zelene.

Ribe

Ljubazne i mudre, Ribe žele prostor u kome mogu da se opuste i druže – više vole da društvo dođe kod njih, nego da izlaze, pa im treba dovoljno prostora i udoban nameštaj za sedenje. Neformalno i nekonformistički, ali sa puno stila, topline i udobnosti – i kada su same (što im je povremeno preko potrebno), tu mogu da se opuste i napune baterije, da bi ponovo mogle da izraze ekstrovertni deo svoje prirode. Ljubičasta i purpurna će im prijati, sa vedrim detaljima, udobnim jastucima i mekim prekrivačima. Takođe je potrebno neko grejno telo kao što je kamin, peć na drva ili kaljeva peć – makar samo kao ukras.

Naslovna fotografija: instageam.com/interiorbysarahstrath

Brankica Milošević

Comments