Letopisi Narnije: Lav, veštica i ormar

Nešto što najmlađa ekipa obožava tako da ukoliko se opredeliš za ovaj film, sasvim sigurno neko dete, rođak, prijateljičina ćerkica, ko god, ali neko će ti se sigurno pridružiti. Kroz magični ormar, do nestvarne zemlje Narnije.

Everest

Jedan od boljih avanturističkih filmova koje sam gledala. Baziran na knjizi Left for Dead: My Journey Home from Everest, hirurški precizno predstavlja šta zapravo znači popeti se na Mont Everest i koji su to izazovi s kojima se i pojedinačno i kao tim treba suočiti. Kao i sa katastrofalnim posledicama.

Marš Pingvina

Priča o ljubavi. Stvarno jeste iako ti možda ne deluje tako na prvi pogled. “Marš pingvina” je naporno i inspirativno putovanje kraljevskih pingvina stotinama milja preko Antarktika i to samo da bi pronašli partnere za parenje. To je verzija na engleskom jeziku predivno snimljenog francuskog originala, a priča u prvom licu iz francuskog ostvarenja zamenjena je naracijom u trećem licu, koju čita Morgan Freemen.

Isijavanje

Uf, genijalan klasik u kom se zaista ne zna šta je bolje. To je verovatno i razlog zašto ovaj film drži visoku poziciju na gotovo svim must see listama. Zima nikada nije bila strašnija i nepredvidljivija. Klasik Stephena Kinga postao je još veći Kubrickov klasik, koji i danas, 40 godina kasnije, još uvek može da nas zamrzne od straha i naježi.

Comments