Povratnik

Ako je nešto sinonim za zimu onda je to sasvim sigurno Iñárrituov “The Revenant”. Ko nije gledao, obavezno. Slažem se da je DiCaprio mogao i mnogo ranije da dobije famoznu zlatnu Oskar statuu, ali bitka za preživljavanje koju je odigrao kao Hugh Glass, brutalno, zimsko putovanje kroz prirodu je definitivno istinito, verno prikazano i sirovo filmsko štivo koje moraš odgledati.

Dan posle sutra

Kako bi svet izgledao da ga zadesi prirodna katastrofa gigantskih razmera? Kako bi izgledalo novo savremeno ledeno doba? Verovatno upravo ovako. Napetost same situacije pojačavaju intenzivni kadrovi kataklizme, koja zaista natera na pitanje – da li ovo možda može stvarno ovako?

Među neprijateljima

Fanovi Harry Poter filmologije će u glavnoj ulozi ovog filma prepoznati Harijevog najboljeg druga, nestašnog i pomalo zblanutog Rona. Da, Rupertu Grintu je pripala vodeća rola u ovom filmu, koji prate događaje avijatičara II svetskog rata. Sasvim drugačija uloga za Ruperta koju je prilično dobro izneo, i iako nam je neobično da ga gledamo u bilo kakvoj odeći van Grifindorske, ovo je sve u svemu jedna ozbiljna ratna drama vredna gledanja.

Izvor fotografija: www.instagram.com
Naslovna fotografija: @milena_blog

Cosmic Rider

Comments