Dan je odlično počeo, Marko Novaković se plasirao u polufinale u disciplini kajak 200 metara, nedugo zatim i u finale, kao i Nikolina Moldovan, koja će veslati u B finalu.

Ne mogu, a da se u porazu vaterpolista od Italije, ne osvrnem na suđenje. Izgubili smo 9:7, ali utisak je da niko ne može da nas dobije “na pošteno”. Na Svetskom prvenstvu suđenje u utakmici protiv Italije je bilo, u najmanju ruku čudno, ali sinoć je bilo bezobrazno. Svako ko je gledao utakmicu, a da nije Italijan, reći će isto. Na stranu to što smo pogodili sijaset stativa i prečki, ali rumunski i španski sudija kao da su, ne znam gde, zaradili licencu za svoj posao. Nama je sviran svaki kontakt, a njima svaki treći, četvrti i to od strane rumunskog sudije koji je počeo da sudi pre dve godine?! Svaka čast tom vrhu FINA-e gde je predsenik Italijan i tako dalje, i tako dalje, ali forsirati reprezentaciju koja je u odnosu na našu, crnogorsku i hrvatsku prosečna, nema smisla. Naši momci su se ponašali kao pravi šampioni i u bazenu i van njega, svaka im čast, za mene su osvojili zlato, volim ih kao rod najrođeniji. Zbog nečijih hirova, jednoj sjajnoj generaciji nije dozvoljeno da se okiti medaljom koja joj nedostaje. Bronza neće zalečiti rane, ali verujem u “delfine” i njihovo junačko i, pre svega, pošteno srce.

Vaterpolisti1 London 2012, četrnaesti dan: Dobri u kajaku, pokradeni u vaterpolu

Naši heroji bez obzira na sve

Danas Marko Novaković vesla već pomenuto finale, od 10:30 budite uz njega! Nenad Filipović nešto pre njega kreće u brzom hodanju na 50 kilometara, a Nikolina Moldovan nešto posle veslaće u B finalu, od 11:15. Tekvondoistkinja Milica Mandić će od 13 časova imati prvu borbu na Igrama, a u popodnevnim časovima i još neku, nadamo se. Naravno, srećno svima, a vi Olimpijske Igre pratite i na zvaničnom sajtu.

Izvor fotografija: novosti.rs


Radoslav Rade Jokić je diplomirani sportski novinar, bivši košarkaš, obožava sport, bilo to gledanje ili bavljenje istim. Slobodno vreme posvećuje bliskim ljudima, kao i rekreaciji, pisanju, čitanju… Muzika ga opušta i motiviše. Zavisnik od komunikacije sa ljudima, ne voli samoću i tišinu. Kako i sam kaže “nikada ga ne drži mesto”, čovek je “od akcije”, a Beograd je pravo mesto za njega jer mu pruža sve što mu treba.

Comments