Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

U odnosu na neke prošle, juče je bio sasvim dobar dan na Olimpijskim igrama za naše sportiste. Prvo je naš četverac u sastavu Zorić, Holpert, Aleksić i Terzić izborio plasman u polufinale sa vremenom 3:21.437, da bi kasnije uz neuporedivo bržu trku (2:56.345) uspeli da se domognu samo B finala, mada gledajući kakva je konkurencija i to je dobar rezultat. Sestre Moldovan, Nikolina i Olivera, imale su više uspeha i posle plasmana u polufinale u vremenu 1:44.355 u istom su izveslale 1:43.586 i plasirale se u veliko finale.

Sestre Moldovan London 2012, jedanaesti dan: Sestre Moldovan i Španovićeva u finalu, Divac najavio promene

Opravdale očekivanja - Nikolina i Olivera Moldovan

Tatjana Jelača je prema svojim rečima “podbacila”, tako da koplje bačeno 57.09 metara nije “ubolo” finale. Na kraju je bila 23. u kvalifikacijama. Ivana Španović je u večernjem terminu uspela da skokom od 6.41 metar kao 11. uđe u finale. Tamo će morati mnogo bolje, ukoliko želi da se bori za neko od odličja. Podsećanja radi, njen lični rekord je 6.78 metara.

Ivana Spanovic London 2012, jedanaesti dan: Sestre Moldovan i Španovićeva u finalu, Divac najavio promene

Skok u finale, ali tamo mora bolje - Ivana Španović

Rvač Aleksandar Maksimović poražen je u prvoj rundi od Kazahstanca Darkana Bajahmetova (Darkhan Bayakhmetov) 3:0, a pošto je njegov protivnik nedugo zatim takođe izgubio, ni od repasaža nije bilo ništa.

Zbog neuspeha pojedinih srpskih sportista u Londonu, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac je najavio drastične promene. Dve medalje u dosadašnjem toku Olimpijskih igara navode nas na pomisao da su mnogi otišli na Igre, ili nespremni ili nedovoljno motivisani, možda i nezasluženo.

“Ima crnih, ima zelenih dana – to su Olimpijske igre, kao i život. Idete dole, pa gore, a šampioni ostaju gore. Perspektiva se uči. Na ovim Igrama smo imali lepa i loša iznenađenja. Ne bih da podvlačim liniju sada, nego kad se završi sve, pa ćemo videti ko je imao pozitivne plasmane, a ko negativne. Još postoji mogućnost da završimo Igre uspešno. Kad to kažem, mislim da uz ove dve medalje pridodamo još neko odličje”, rekao je Divac izveštačima. Dodao je da smo bez bar četiri medalje ostali sportske (ne)sreće i da treba podržati sportiste od kojih su se medalje očekivale, a ne kritikovati, kao što mnogi rade.

U planu je ukidanje B normi za Igre, koje neki nazivaju i “turističke vize”.

“Moja želja je bila da na Igre idu sportisti koji ostvaruju svetske rezultate, jer je B norma predviđena za neke zemlje koje nemaju velika dostignuća. Mi smo sportska nacija i mislim da je to, da ne kažem degradacija, ali je nepoštovanje ako idete tamo sa B normom iz Srbije. Možda je u redu u nekoj disciplini koja nije razvijena, ali mislim da je nepotrebno u mnogim slučajevima. O svemu tome mora da odluči predsedništvo, sa svim sportskim radnicima. Ne mogu ja to sam, ali realno je da se to desi”, zaključio je predsednik OKS. Živi bili pa videli, nadamo se najboljem ishodu tih promena.

Danas od 10:30 kajakaš Marko Tomićević vesla u B finalu, a od 11 časova svoje učešće u desetoboju započinje Mihail Dudaš. Od 16:50 naši vaterpolisti igraju četvrtfinale protiv Australije, a veče je opet rezervisano za našu rekorderku u skoku u dalj Ivanu Španović, koja od 20:05 učestvuje u već pomenutom finalu. Srećno svima, a vi sve rezultate pratite na zvaničnom sajtu Igara.

Izvor fotografija: oks.org.rs


Radoslav Rade Jokić je diplomirani sportski novinar, bivši košarkaš, obožava sport, bilo to gledanje ili bavljenje istim. Slobodno vreme posvećuje bliskim ljudima, kao i rekreaciji, pisanju, čitanju… Muzika ga opušta i motiviše. Zavisnik od komunikacije sa ljudima, ne voli samoću i tišinu. Kako i sam kaže “nikada ga ne drži mesto”, čovek je “od akcije”, a Beograd je pravo mesto za njega jer mu pruža sve što mu treba.

Editors choice