Dok je Nemanja Mirosavljev pucao u kvalifikacijama u disciplini malokalibarska puška  trostav 3×40 metaka, rukometaši su, i pored dobre igre, u prvom i početkom drugog poluvremena izgubili od Mađarske 26:23 (9:11). Opet neshvatljiv pad u igri naše reprezentacije i četvrtfinale je ostalo samo pojam za njih.

Rukomet London 2012, rezime desetog dana: Vaterpolisti sigurni, eliminacija odbojkaša i rukometaša

Rukometaši nisu opravdali srebro iz Beograda, ali biće vremena za analize velikih padova u igri i nadamo se, dobre rezultate

U kajaku se Marko Tomićević plasirao u polufinale sa vremenom 3:30,69, ali do finala nije mogao sa znatno lošijim rezultatom u polufinalu (3:43,58), tako da će veslati u B finalu.

Ženski četverac Nađ, Horvat-Panda, Tibor i Kubik se takođe plasirao u polufinale u vremenu 1:40,75, da bi u polufinalu bile sedme sa 1:33,823.

U međuvremenu je Milosavljev završio kvalifikacije i zauzeo tek 23. mesto, a loša karma srpskih sportista je nastavila da se širi. Odbojkaši su poraženi od Rusije sa 3:0 (25:15, 25:20, 20:17). Mogli su Rusi i da se ne ”zaleću” toliko, ali ‘ajde sad, mi smo svoju šansu prokockali znatno ranije.

Odbojka London 2012, rezime desetog dana: Vaterpolisti sigurni, eliminacija odbojkaša i rukometaša

Na Olimpijskim igrama dogodio se veliki pad srpske odbojke, naročito ženske. Verujemo u povratak!

Marina Munćan verovatno proklinje sistem kvalifikacija, jer sa vremenom 4:11,25 na 1500 metara nije uspela da se plasira u polufinale. Da se takmičila u drugoj grupi bila bi prva, pa iako po pravilima ostaje veliki žal što nije nastavila sa takmičenjem na Igrama.

Vaterpolisti su, što bi se reklo jezikom kaldrme, ”ispoštovali”. Pobedili su Rumuniju sa 12:4 (3:0, 3:1, 4:0, 2:3) i plasirali se u četvrtfinale gde će u sredu igrati sa Australijom. Sjajno su naši igrači kontrolisali pre svega odbranu, a odlično su koristili i igrača više (šest golova). Najefikasniji su bili Slobodan Nikić i Stefan Mitrović sa po tri gola.

Danas od 10:30 naš četverac u kajaku, u sastavu Zorić, Holpert, Aleksić i Terzić, ”vesla” kvalifikacije na 100 metara, a u 11 časova će Tatjana Jelača u bacanju koplja pokušati da se domogne sledeće runde. Nešto kasnije, od 11:35 časova sestre Moldovan će se u disciplini kajak 500 metara boriti za ulazak u polufinale. Rvač Aleksandar Maksimović će u kategoriji do 66 kilograma od 14 časova nastupiti u kvalifikacijama, a dan ”zatvara” Ivana Španović učešćem u kvalifikacijama u skoku u dalj, od 20:05 časova. Da se prekrstim, u cilju da dan bude bar za nijansu uspešniji od jučerašnjeg.

Izvor fotografija: oks.org.rs


Radoslav Rade Jokić je diplomirani sportski novinar, bivši košarkaš, obožava sport, bilo to gledanje ili bavljenje istim. Slobodno vreme posvećuje bliskim ljudima, kao i rekreaciji, pisanju, čitanju… Muzika ga opušta i motiviše. Zavisnik od komunikacije sa ljudima, ne voli samoću i tišinu. Kako i sam kaže “nikada ga ne drži mesto”, čovek je “od akcije”, a Beograd je pravo mesto za njega jer mu pruža sve što mu treba.

 

Comments