Nije na borilištima bilo mnogo sportista iz Srbije trinaestog dana Igara. Prvo je tekvondoista Damir Fejzić u kategoriji do 68 kilograma pobedio Peruanca Lopeza Santosa (Lopes Santos) 5:3, da bi nedugo zatim, njegova koleginica iz reprezentacije u kategoriji do 57 kg Dragana Gladović, bila poražena od Britanke Džejd Džons (Jade Jones), 15:1. Kasnije je u repasažu Fejzić izgubio i od domaćeg takmičara Martina Stampera (Martin Stamper), 8:3. Gladovićeva je takođe poražena u repasažu, od Japanke Maju Hamade (Mayu Hamda), ponovo ubedljivo, 15:0.

Olivera i Nikolina Moldovan zauzele su osmo mesto u finalu kajaka na 500 metara, sa vremenom 1:48.941, pokazavši da su pred njima svetli dani.

Sestre Moldovan1 London 2012, trinaesti dan: Sestre Moldovan osme, bez sreće u tekvondou

Osmo mesto sestara Moldovan nije neuspeh, već ogroman podstrek za dalji rad i napredak

Mihail Dudaš se oseća dobro i pušten je iz bolnice posle noći provedene tamo, pošto je zbog jake glavobolje odustao od takmičenja u desetoboju.

Trka na 200 metara je donela zlato Jamajčaninu Juseinu Boltu (Usain Bolt), a srebro i bronzu njegovim zemljacima Johanu Blejku (Johan Blake) i Vorenu Viru (Warren Weir). Bolt je istrčao trku za 19.32 sekunde, Blejk 19.44, a Vir 19.84, čime je postavio lični rekord.

Jusein Bolt1 London 2012, trinaesti dan: Sestre Moldovan osme, bez sreće u tekvondou

Slika govori više od hiljadu reči - Jusein Bolt, gospodar brzine

Kenijac Dejvid Rudiša (David Rudisha) je oborio svetski rekord u trci na 800 metara, koji sada iznosi 1:40.91. Tako je za 10 stotinki nadmašio sopstveni rezultat iz avgusta 2010. godine.

Ujutru nas očekuje kajak jednosed u obe kategorije, u disciplini 200 metara, a takmičiće se Marko Novaković od 10:30 i Nikolina Moldovan od 11:20. Nešto posle podneva su polufinala te discipline, a nadamo se dobrom plasmanu naših takmičara. Vaterpolisti od 20:50 igraju polufinale protiv nezgodne Italije, ekipe koja, prema rečima stučnjaka, igra možda i najbolju odbranu na svetu. Novi dan, verujemo i dosta radosti.

Izvori fotografija: oks.org.rs, politika.co.rs, london2012.com


Radoslav Rade Jokić je diplomirani sportski novinar, bivši košarkaš, obožava sport, bilo to gledanje ili bavljenje istim. Slobodno vreme posvećuje bliskim ljudima, kao i rekreaciji, pisanju, čitanju… Muzika ga opušta i motiviše. Zavisnik od komunikacije sa ljudima, ne voli samoću i tišinu. Kako i sam kaže “nikada ga ne drži mesto”, čovek je “od akcije”, a Beograd je pravo mesto za njega jer mu pruža sve što mu treba.

Comments