Dobitnica WDA nagrade Microinfluencer of the Year, Majda Stamenković, nova je zvezda srpske influence scene – koja svojim stilom odevanja i kreativnim pristupom društvenim mrežama polako krči svoj put u moru sadržaja. Sa Majdom smo razgovarali o tome šta za nju predstavlja ova prestižna nagrada, ali i o modi, trendovima, kao i pronalasku svog autentičnog “ja”. 

389A1787 WDA 2023 talks: Majda Stamenković
Q

Na dodeli WANNABE DIGITAL AWARDS si dobila nagradu Microinfluencer of the Year. Šta za tebe predstavlja ovo priznanje i kako si se osećala u tom trenutku?

A

Najpre, želim izraziti veliku čast što sam imala privilegiju da budem deo ove predivne ceremonije. Kako sam istakla i prilikom dodele, ova nagrada predstavlja moj prvenac i ima ogroman značaj u mom profesionalnom putu. S obzirom na to, nosi sa sobom izuzetnu odgovornost i simbolizuje naporan rad i posvećenost u poslednjih 6 godina, a pored toga je dodala još veću motivaciju za dalji rad i predstojeće izazove. Moram da priznam da je nimalo nisam očekivala, pa se iskrena poletnost u tom trenutku zaista probudila, a pozitivna trema je ispratila momenat, s obzirom na to da je danas vrlo teško izdvojiti se u masi dobrih influensera.

Q

Šta možemo pronaći na tvom profilu kad je reč o modi i lepoti? Kako bi opisala sadržaj koji te izdvaja na domaćoj influence sceni?

A

Moja zajednica je, žargonski rečeno, moja druga porodica – mala (za mene velika) i kvalitetna. Ono što istoj pružam u svetu mode i lepote, jeste sebe, baš onakvu kakva jesam, počevši od negovane i prirodne devojke, do njenog stila i originalnosti. Kao što  sam i napomenula, ono što smatram da me izdvaja na ovoj influence sceni je moja doslednost sebi, jer se ne vodim time da moram da se svima dopadnem. 

389A1818 WDA 2023 talks: Majda Stamenković
Q

Kako bi opisala svoj stil odevanja i na koji način se menjao tokom godina? Ko su tvoje najveće inspiracije iz modnog sveta?

A

Što se tiče mog stila, tokom odrastanja sam primetila značajne promene, posebno u smelosti da nosim određene komade odeće. Svaka faza mog modnog puta bila je praćena pažljivim vođenjem od strane moje mame i bake, koje su mi pružile ispravne smernice i time postale moje najveće inspiracije u svetu mode.

Trenutno, kad bismo opisali moj stil, naglasak je na tome da nikada nisam sledila trendove. Umesto toga, biram komade koji u datom trenutku deluju idealno za mene. Uživam u eksperimentisanju – od kombinovanja spojivog i nespojivog, do odabira svedenih i minimalističkih komada.

Q

U odevanju, voliš da kombinuješ high end i high street odevne komade, kao i pristupačnije brendove. Na koji način biraš ono što nosiš i da li ti je brend važan?

A

Tako je! Način na koji biram odeću zavisi od prilike i kako se osećam u istoj. Ne bih istakla da mi je brend presudan faktor, ali priznajem da postoje određeni brendovi koji zaista objedinjuju sve – od kvaliteta do samog dizajna, a to za mene ima veliki značaj. Elem, svuda mogu pronaći nešto dobro, bilo da su u pitanju komadi visokog ranga do onih pristupačnijih. Na kraju krajeva, najbitnije je da vi nosite taj komad, a ne on vas. 

389A1849 WDA 2023 talks: Majda Stamenković
Q

U editorijalu imamo priliku da vidimo odelo koje je sašila tvoja baka, a takođe kreiraš sadržaj i sa mamom. Koje su najveće modne lekcije koje si naučila od njih?

A

Postoji mnogo modnih lekcija koje svakodnevno čujem od mame i bake. Odmah ću reći da taj savet koji mi je mama dala, njoj je svakako baka, tako da ću izdvojiti jedan koji mi je značajan pri kupovini garderobe: „Kada investiraš novac u odeću, prvenstveno se vodi time da odeću koju već imaš u ormaru možeš da kombinuješ sa odećom koju planiraš da kupuješ.” Jer, tako novom odećom, osvežim staru.

Q

Takođe, nosiš majicu sa smelim natpisom koji si sama dodala. Koji su tvoji ključni saveti za personalizovanje odeće - na koji način možemo da je učinimo zanimljivijom?

A

Kako danas možemo da vidimo da nekolicina devojaka teži ka nekom perfekcionizmu u fizičkom smislu, lično, ovom majicom sam poslala poruku da volimo sebe baš onakve kakve smo, sa svim tim nepravilnostima – i da baš ono što mislimo da nam fali, treba da istaknemo i poštujemo, jer čar je biti jedinstven. Kreativnošću i malom ambicijom na svoj način ističemo garderobu autentičnom.

Prema mom mišljenju, ključni saveti za personalizovanje iste jesu: vlastiti natpisi, ručni rad, kontrast boja, unikatni krojevi, bordure i vezovi. 

389A1899 WDA 2023 talks: Majda Stamenković
Q

Pomenula si da bi volela da češće govoriš o mentalnom zdravlju i zdravom stilu života. Kako izgleda tvoja dnevna rutina što se tiče ishrane i vežbanja? Na koji način se štitiš od štetnih efekata društvenih mreža po mentalno zdravlje?

A

Smatram da pored svih fashion, skincare i makeup saveta na mom profilu, od velike važnosti je pričati i o mentalnom zdravlju (odatle sve i počinje). Treniram 4-5 puta nedeljno, prvenstveno jer potrošim višak energije – i, u mom slučaju, to je veoma dobra priprema za početak dana. U ishrani se vodim principom 80/20. Volim hranu, pogotovo slatkiše, ali uvek postoji balans.

Te male stvari, poput stvaranja rutine, zapravo su velike i izuzetan start za naredne obaveze tokom dana. Mentalno zdravlje je no.1, stoga, često izdvojim neki dan u nedelji, gde se apsolutno očistim od društvenih mreža i uzmem vreme za sebe – pogotovo jer u ovom poslu vrlo lako može doći do burnouta i prezasićenja. Isto tako, za mentalnu stabilnost je potrebno vreme, samim tim i dan-danas učim kako da budem još bolja po pitanju iste.

Q

Javnost te je upoznala kroz jedno muzičko takmičenje - da li imaš planove da se vratite pevanju? U tom slučaju, kojim žanrom bi se bavila?

A

Moj prvi početak jeste pevanje, a onda je vremenom došlo do svega ovoga. Razmišljam često o tome, međutim, trenutni fokus je na drugim stvarima, ali ne želim da kažem da neće doći i do toga u narednom periodu, kao što i sama nisam znala da ću se baviti ovim
što se danas bavim. Ako bi došlo do muzičke karijere, s obzirom na to da volim da slušam sve i da sam kao devojčica imala mogućnosti da izvedem bilo koji muzički žanr, ne bih volela da se zadržim samo na jednom žanru.

Q

Koje ciljeve si uspela da ostvariš u 2023. godini, a koje bi volela da postigneš u 2024?

A

Svake godine stvaram vision board – tabelu sa postavljenim ciljevima za naredni period.  Uočila sam da ostvarim oko 70% tih ciljeva, a ključ je u objektivnom razmišljanju o  svemu što želim postići, a onda sledi korak po korak.

Stoga, 2023. godina je za mene bila posebno uspešna, što se tiče kampanja, putovanja i selidbe. Konkretne ciljeve za narednu godinu bih volela da zadržim za sebe, samo mogu da kažem da će, sa poslovne strane, biti mnogo kvalitetnijih projekata i ideja – a da bih putovanja svakako uvrstila u deo svojih planova i ciljeva za ovu godinu. 

Q

Ako bi našim čitaocima mogla da daš samo jedan modni savet, koji bi bio?

A

Usmerite pažnju na svoj stil, umesto da slepo pratite trendove. Kao što sam ranije naglasila, ne dopustite da odeća diktira vaš izgled, već vi treba da diktirate njoj.

Fotografije: WANNABE Media

Božica Luković

Comments