Treći album Vices & Virtues je prvi album koji je objavljen nakon što su bend napustili Ross Walker, a objavljen je u martu 2011. godine. Četvrti album Too Weir to Live, Too Rare to Die! je objavljen 2013. godine i debituje na mestu broj dva na Billboard 200 listi.

2015. godine bend napušta i Spencer Smith koji je osnovao bend, kao i Dallon Weekes gde ostaje Urie kao jedini preostali član benda. U januaru 2016. godine nova postava benda Death of a Bachelor donosi im prvi broj jedan album u karijeri u ujedno i najbolju prodaju u prvoj nedelji.

Nakon dve godine pauze, album Pray for the Wicked vraća ovaj bend u žižu javnosti što ih čini dodatno popularnijim, a hit singl High Hopes sa ovog albuma je ujedno i najuspešniji singl u njihovoj karijeri, s obzirom da je dostigao mesto broj pet na Billboard Hot 100 listi. U pisanju ovog hit singla je učestvovala Tayla Parx koja je zadužena za mnoge hitove Ariane Grande.

Kao svoje najveće muzičke inspiracije i osobe koje najviše utiču na njega ističe Queen, David Bowiea, Tom DeLonge i legendarnog Frank Sinatru.

Iako je srećno oženjen sa Sarah Orzechowski, koju je upoznao zahvaljujući Hayley Williams iz benda Paramore, ovaj pevač se izražava kao panseksualna osoba. Poznata je informacija da je uvek otvoreno govorio o svojoj seksualnosti i da je imao veze i odnose sa muškarcima. Takođe, uvek je otvoreno pričao o mentalnom zdravlju koje je danas bitna tema, iako se ne govori mnogo o tome. Ovaj pevač ima ADHD iliti hiperkinetički poremećaj, te je još kao malo dete počeo da pije lekove kako bi koliko je moguće kontrolisao svoje mentalno zdravlje.

U februaru 2017. godine se sa ženom preselio na i dalje nepoznatu destinaciju, jer kako je jednom prilikom izjavio, ne oseća se bezbedno u svom domu nakon što je imao probleme sa fanovima koji su ga pratili i proganjali.

Osim što je ekstremno talentovan, takođe je i veoma human, što je retka osobina za mnoge danas. 2018. godine je formirao Highest Hopes Foundation, koja podržava druge nevladine organizacije koje se bore za ljudska prava širom sveta i podržavaju ugrožene grupe ljudi kojima su obično ukinuta osnovna ljudska prava. Kako bi započeo ovu fondaciju, donirao je čak jedan milion doalra, kao i dolar od svake prodate karte sa bendove poslednje svetske turneje Pray for the Wicked.

 

Da li je Brendon Urie i tvoj #ManCrushMonday?

Rezultati ankete

loading MAN CRUSH MONDAY: Brendon Urie Loading ...

izvor naslovne fotografije: instagram.com/ourlifestylechoices

Jovan

Comments