Hot topics

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako da pobediš neizvesnost i prevaziđeš strah od budućnosti?

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

1/2

Michale Fassbender je irsko-nemački glumac, Ovan u horoskopu i naš #ManCrushMonday!

View this post on Instagram

@michael.fassbender

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Michael je rođen 2. aprila 1977. godine u gradu Heidelberg, Nemačka. Njegova majka je poreklom iz Irske, dok mu je otac Nemac. Kada je imao samo dve godine, preselilo se sa porodicom u Killarney, gradić u Irskoj gde je radio sa ocem u restoranu West End House. Ovu odluku su doneli njegovi roditelji sa željom da im deca odrastaju u što je više moguće prirodnom okruženju, kako ne bi bili odmah izloženi velikom graduMichael je mlađe dete svojih roditelja, a njegova starija sestra Catherine se, za razliku od svog brata, okrenula medicni, te je uspešan neuropsiholog. Iako je odrastao u Irskoj, i on i njegova sestra pričaju tečno nemački jezik, što je nekoliko puta lepo poslužilo Michaelu u njegovoj glumačkoj karijeri.

Sa samo sedamnaest godina je odlučio da želi da se bavi glumom, pa se sa devetnaest godina preselio u London kako bi istu i studirao u Drama Center London. Ipak, 1999. godine napušta školu kako bi išao na turneju sa Oxford Stage Company, gde je glumio u predstavi Tri sestre. Dok nije dobio stalan posao glumca, radio je uglavnom kao poštar i konobar. Nisu mu strani ni poslovi koji zahtevaju fizičku snagu, kao ni istraživanja za Royal Mail i rad u kompjuterskoj kompaniji Dell.

Njegova prva značajnija uloga je bila u seriji Band of Brothers 2001. godine. Ova serija je nekoliko puta nagrađivana, a šou su režisirali Tom Hanks i legendarni Steven Spielberg.

Iako je glumio u nekoliko manjih serija, filmova i predstava (a neke od njih i režirao), ipak svoj komercijalni uspeh doživljava tek 2006. godine, nakon što je dobio ulogu u sad već kultnom filmu 300, reditelja Zack Snydera. Nakon toga je počeo da ređa poslovne uspehe. Uloga u filmu Hunger bila mu je možda i najnapornija da je spremi jer je morao drastično da smrša i bilo mu je dozvoljeno da jede samo 600 kalorija dnevno. Za ulogu u ovom filmu je osvojio nagradu British Independet Film Award. Nakon ovog uspeha koji je doživeo na filmskom festivalu u Kanu, već 2009. godine dobija ulogu u filmu Quentina Tarantina, Inglourious BasterdsUporedo dok je snimao ovaj film, radio je i na filmu Fish Tank. Oba ova filmska ostvarenja su mu donele pohvale filmskih kritičara, što mu je otvorilo vrata za sve što je usledilo nakon toga u njegovoj karijeri.

View this post on Instagram

@michael.fassbender

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Editors choice