Uskoro počinje leto, te očekujemo visoke temperature i sunčano vreme. Kada nas ogreje sunce, sve što želimo je da se ohladimo na plaži ili pored bazena. Razumljivo je da u takvim situacijama uopšte ne želite da se zamarate svojom kosom, posebno u danima kad se znojite u želji da napravite talase. Zato je tu mermaid frizura, koja je vrlo zahvalna za rekreiranje.

Mermaid frizura je idealno rešenje za osobe sa talasastom kosom. Kosa će se brzo osušiti i izgledati savršeno.

Šta je mermaid frizura?

Kao i mnogi trendovi, sve je počelo snimkom na TikToku. Frizerka Lila Styles podelila je tehniku zajedno sa tutorijalom objašnjavajući tačno zašto mermaid frizura tako lepo funkcioniše na talasastim tipovima kose. Naravno, snimak je veoma brzo postao viralan zbog trenutne opsesije sirenama, prvenstveno zbog Disneyjevog igranog rimejka The Little Mermaid.

Kad čujete reč sirena, verovatno vam prvo na pamet padne lagana talasasta kosa ovih mitskih morskih bića. Nose je devojke sa dugom kosom, a podseća na frizuru koja vam se stvori nakon kupanja u slanoj morskoj vodi.

@lila_styles Would you try this?? #mermaidhaircut #thinhairhairstyle #vancouverwastylist #greenscreenvideo ♬ Da Girls – Ciara

Podseća na leptir frizuru jer i jedna i druga imaju dva slična elementa – slojeve i uokviruju lice. Razlika je u tome što je mermaid frizura mnogo mekša, duža i ima manje slojeva.

Mermaid frizura – kako je napraviti?

Kada odete kod frizera, najbolje je da prikupite nekoliko fotografija kao inspiraciju i pokažete mu šta tačno želite. Razgovarajte o dužini, slojevima i preporukama o najboljim načinima stilizovanja kod kuće. Zatražite frizuru koja uokvijure lice kako bi se stvorili meki, raščupani slojevi koji repliciraju talase.

Mermaid frizura jeste savršena za talasastu kosu, tako da, ako imate malo teksture, ova tehnika bi mogla da izvuče najbolje iz vaše kose. Talasi i kovrdže su odlični u kombinaciji sa cik-cak ili zakrivljenim razdeljcima jer ćete svaki put imati drugačiju frizuru kad se osuši. Ovo važi za kovrdžavu kosu koja je prirodna i osušena na vazduhu, kao i za talase koje ste sami napravili.

Ovde nema slojeva koji su sečeni pozadi i to ublažava potencijalnu težinu kose. Međutim, ako vam se ne sviđa taj osećaj težine u kosi, možda bi trebalo da zamolite frizera da umesto toga doda suptilne slojeve. Ovo bi se takođe moglo poboljšati dodavanjem malog sloja pramenova u zadnjem delu glave.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@halleybrisker)

Pročitajte i: Ne treba vam ni fen ni pegla: Ove frizure su spas tokom vrelih letnjih dana

Magija ove frizure leži u tome što maksimalno koristi ono što već imate, čak i ako je to najmanji deo vaših talasa. Uz prirodnu teksturu kose, poboljšava i njene prirodne talase pojačavajući postojeće kovrdže i stvara definisaniji i izgled sa više volumena.

Kako stilizovati mermaid frizuru?

Mermaid frizura je takva da ne bi trebalo da trošite sate na stilizovanje. Za osobe sa prirodnim talasima, najbolje je da koristite kremu za stilizovanje, a zatim četku ili češalj sa širokim zupcima da biste definisali talase, a zatim pustite kosu da se osuši na vazduhu. Ako vam je kosa više kovrdžava nego talasasta, koristite serum za definisanje kovrdža koji će zapečatiti kutikulu. Zatim, možete kosu osušiti na vazduhu ili fenom kako biste dobili veći volumen i kovrdže.

Ukoliko želite da koristite figaro za pravljenje kovrdža, najbolje je da na kosu prvo nanesete sredstvo za zaštitu od toplote. Zatim, uzimajte jedan po jedan pramen i umotavajte ga oko pegle, držeći na mestu nekoliko sekundi da biste stvorili labave kovrdžave. Ponovite ovaj proces na svakom pramenu menjajući pravac kovrdža da biste postigli prirodniji izgled. Kad završite, rastresite kosu rukama za prirodniji izgled.

Pročitajte još i: Saveti da vam kosa miriše svaki dan

Naslovna fotografija: instagram.com/maryphillips

Marija Gavrilović

Comments