Pismo tašna je srpski ekvivalent engleskom pojmu clutch i označava sve torbice koje nemaju ručke ili kaiš. Osim što je lepo koristiti maternje termine umesto engleskih reči, treba znati da se pojam pismo tašne ne odnosi samo na one tašne koje zapravo imaju oblik pisma, već i na one savremenije, koje sve više podsećaju na futrole za naočare za sunce.

Šta treba znati o pismo tašni? Za početak, da je ona večernji modni dodatak. Ukoliko nije šarena, šašava, blesava ili veća od prosečnog novčanika, suludo je nositi je danju. Nikako, ali baš nikako je ne treba nositi sa komadima poput trenerke. Pismo tašne izrađene od čvrstih materijala, sa metalnim kopčanjem ili sjajnim detaljima, namenjene su za noć i zaista najneophodnije stvari, dok one mekše i veće odlično služe za dnevnu kafu i taman onoliko stvari koliko prosečna devojka sa sobom nosi. Dodatni savet: birajte ih u jarkim bojama, takve su najlepše.

Slika 146 Modni rečnik: Pismo tašna

Čuvena tašna kuće Alexander McQueen, savršena za elegantne večernje prilike

Slika 229 Modni rečnik: Pismo tašna

Idealna za dnevne izlaske, dovoljno velika i neopterećujuća po pitanju garderobe

Slika 322 Modni rečnik: Pismo tašna

Ne previše elegantna, ali sasvim dovoljno da se može nositi noću

Prethodne tekstove iz serijala “Modni rečnik” pročitajte ovde.


Alitria Silva – mala. Riđokosa. Psuje. Tvrdoglava je. Venama joj teku kofein i sladoled, a izdiše nikotin. Želi da penzioniše Anu Vintur. U svom ormaru želi Birkinku, Lagerfeldove kreacije i barem pola ormara Viktorije Bekam. U slobodno vreme kafeniše, izučava klasične nauke i starogrčki jezik, čita, piše poeziju, biva opsednuta Britanijom i pati za Hari Poter sagom. Facebook joj je na latinskom. Sanja da se uda za Gregorija Hausa.

Comments