Svi znamo nekoga ko pravi “stvarno najbolju kafu u gradu“, ali da li znate nekoga ko bi smeo da stane pred stručni žiri i to i dokaže? Na CoffeeFest-u će biti održano Nacionalno takmičenje barista Serbia Open – Coffee Championship na koje mogu da se prijave svi zainteresovani građani Srbije koji vešto barataju kafama i kafematima.

1 Nacionalno takmičenje barista Serbia Open   Coffee Championship

CoffeeFest se ove godine održava drugi put, 25. i 26. septembra, ispred Ušće shopping centra. Tokom dva dana festivala biće upriličene razne degustacije i demonstracije, ali i stručni seminar za profesionalce iz sveta kafe. U sali Arabika tokom cela dva dana biće održavane obuke za bariste bez iskustva, kao i takmičenje za one malo iskusnije.

NIK 3435a Nacionalno takmičenje barista Serbia Open   Coffee Championship

Sponzor takmičenja je Brita professional, a nagradu za pobednika obezbedila je kompanija Bazzara – najbolji barista odlazi u Trst na dvodnevnu obuku – Introduction to coffee i Barista foundation kurseve. Nakon završenog kursa, dobija se SCAE sertifikat. Trenutno ovaj sertifikat u našoj zemlji poseduje samo jedan barista, tako da će nakon CoffeeFesta Srbija biti bogatija za još jednog kafe stručnjaka. Prijavljivanje se vrši na sajtu.

Comments