Ne dozvolite da vas mala površina Belgije zavara. Ova zemlja po metru kvadratnom ima da vam ponudi mnogo više nego većina svetskih turističkih atrakcija. Turističke destinacije Belgije su brojne, a ova zemlja se veoma ljubazno odnosi prema posetiocima.

Veliki broj stanovnika Belgije, pored nemačkog i francuskog, govore i engleski, tako da vam sporazumevanje neće predstavljati problem, ako odlučite da posetite ovu mirnu zemlju, u kojoj se nalazi Brisel, prestonica Evropske Unije, i neke od njenih najvažnijih političkih institucija.

Pored političkih destinacija, gradovi Belgije obiluju jedinstvenošću, neverovatnom istorijom, kulturom i arhitekturom. Evo šta obavezno morate videti ako se uputite u Belgiju.

brisel Najbolje turističke destinacije Belgije

Brisel je internacionalna metropola u kojoj se ukrštaju kulture, jezici, religije i narodi. Smešten je u samom centru Evrope. Brisel je klasičan evropski grad sa šarmom malog grada i atrakcijama metropole. Jedna od najpopularnijih lokacija u ovom gradu je Veliki trg, izgrađen u 13. veku i ukrašen sa cvetnim “tepihom” od milion begonija.

antverpen Najbolje turističke destinacije Belgije

Antverpen je savršen grad za vas, ukoliko želite da iskusite noćni život Belgije. Antverpen ima i modnu akademiju iz koje su izašli neki od najvećih avangardnih dizajnera. Ako ste fanovi Rubensa, Antverpen je pravo nesto za upoznavanje sa njegovim delom, a pritom možete uživati i u neverovatnim srednjovekovnim građevinama.

Briz Najbolje turističke destinacije Belgije

Ako ste odgledali sjajan film “U Brižu”, sigurno već dobro znate da iako Briž nije popularna destinacija, kao na primer Pariz, on ima da ponudi mnogo više od velikog broja evropskih gradova. Mnogi ga smatraju i najlepšim gradom na svetu, a tome sigurno doprinose predivna arhitektura, umetnost, kanali koji presecaju gradić, ali i brojne prodavnice nadaleko čuvene belgijske čokolade.

Gent Najbolje turističke destinacije Belgije

Gent je grad u Flandriji, treći po veličini u Belgiji. Ukoliko vas zanima stvarna dinamika života ove države, bez horde turista koji vas okružuju zaputite se u ovaj univerzitetski grad, i uživajte u kafićima, restoranima, autentičnom senfu koji se pravi ovde, ali i brojnim uličnim performansima.

spa Najbolje turističke destinacije Belgije

Spa je mali belgijski gradić smešten usred guste šume, na predelima ispresecanim brojnim rekama i brdima. Grad se zove Spa upravo jer predstavlja lečilište koje postoji od 14.veka, zasnovano na izvorima tople lekovite vode. Pored svoje banjske istorije, u ovom gradu je otvoren prvi svetski kazino, u 18. veku.

Nadamo se da smo vam ovim kratkim prikazima nekih od najzanimljivijih gradova Belgije zagolicali maštu. Belgija je neobična mala zemlja, koja ima da ponudi mnogo više nego što prosečan turista očekuje.

Jasna Stanić

Comments