Budući da ne znamo kakvo nas leto očekuje, predlažemo da se na vreme pripremiš za sve moguće scenarije i ovoga puta sebi obezbediš dovoljno zabave, makar i kod kuće. Šta kažeš na to da postaneš koktel majstor? Ne samo da ćeš se zabaviti mućkajući svoje omiljene koktele, već ćeš se usput i osvežiti ukusnim napicima koji garantuju dobar provod – gde god se on desio! Okupi društvo i pokaži im šta znaš, a mi ti u nastavku otkrivamo recepte za 10 najboljih i definitivno najlakših letnjih koktela svih vremena. Cheers!

Margarita

Potrebno ti je: 60ml tekile, 30ml Cointreau likera, 30ml soka od limete, malo soli.

Priprema: Ohladi čašu za koktel, a potom rub čaše premaži sokom od limete i umoči u so. Dodaj i led. U šejkeru pomešaj tekilu, Cointreau, sok od limete i led. Sipaj koktel u pripremljenu čašu.

Negroni

Potrebno ti je: 30ml džina, 30ml Campari likera, 30ml vermuta.

Priprema: Pomešaj sve sastojke u šejkeru zajedno sa drobljenim ledom. Sipaj koktel u čašu u koju si prethodno stavila nekoliko kocki leda. Garniraj sa kriškom pomorandže.

Long Island Iced Tea

Potrebno ti je: 15ml votke, 15ml džina, 15ml belog ruma, 15ml tekile, 15ml Cointreau likera, 20ml soka od limuna, kašičica šećernog sirupa, 20ml koka kole.

Priprema: Pomešaj sve sastojke u šejkeru (osim koka kole) i sipaj u čašu u koju si prethodno sipala drobljeni led. Dopuni čašu koka kolom i ukrasi kriškom limuna.

Mojito

Potrebno ti je: 60ml belog ruma, 15ml sveže ceđenog soka od limete, kašičica šećera u prahu, listovi nane, soda voda.

Priprema: Na dnu čaše pomešaj sok od limete sa šećerom, zatim dodaj listiće nane trudeći se da ih zalepiš za ivicu čaše. Dodaj drobljeni led, potom rum, a na kraju čašu dopuni soda vodom.

Piña Colada

Potrebno ti je: 75ml ruma, 90ml soka od ananasa, 30ml krema od kokosa, led.

Priprema: Sve sastojke pomešaj u blenderu i sipaj u visoku čašu. Garniraj sa kriškom ananasa.

Comments