Psiholozi kažu da treba da razmišljaš najpre o onome što možeš da zamisliš – kako te ta osoba vidi i doživljava, da li možeš da zamisliš vaš sledeći susret i vidiš li sebe u vezi sa njim. Stvari koje možeš da zamisliš, možeš i da ostvariš, jer ono što je blisko tvom umu, na nekom nivou već je realnost. Dakle, šta vidiš njegovim očima?

Da li si mu privlačna samo u telesnom smislu, ili je zaintrigiran (barem koliko i ti)? Možeš li da zamisliš vaš sledeći sastanak (i da li tu pomisao prati neki fizički osećaj, leptirići, trnci, probadanje u grudima?) Vidiš li vas kao par, kako radite obične stvari koje parovi rade – idete u prodavnicu, spremate večeru, sedite ispred TV-a, pijete prvu jutranju kafu zajedno?

Ako jasno vidiš sve te slike koje iz tvoje mašte emituju u relanost vaš spoj, vi ste na nekom nivou već povezani i na vama je sa koliko ćete uspeha materijalizovati ono što je moguće. Ako se veza uskoro prekine, ne znači da nije vredela i da nije imala smisla – zar vam nije potvrdila da se zamisli ostvaruju, makar u svom početnom potencijalu?

Ako si već u zamci hemije ili predodređenosti, ili ko zna kojih manipulativnih sila koje vole da se igraju ljudskim srcima i sudbinama, obrati pažnju na ono što je najvažnije kod potencijalnog partnera, a to je nivo njegove samosvesti. Zašto je ovo najvažnija osobina?

Zato što samosvesna osoba može da razgovara o svojim iskustvima i o tome kako su ona oblikovala njen život – može sa distance da posmatra sebe i ima bolju perspektivu. To podrazumeva i da poznaje svoja osećanja i u stanju je da o njima govori i da ih pokazuje.

Comments