Malo stručnije objašnjenje – bejgl, kao i sva ostala peciva, testenine, a ponekad čak i pirinač prerađene su do krajnje tačke. To znači da ove namirnice više ne sadrže ni vitamine, ni minerale, ni vlakna. Zatim treba da znaš da prosečan bejgl sadrži oko 250 kalorija, što je u neku ruku i prihavtljivo. Ali s obzirom da obično jedemo veći bejgl, sa prelivima i raznim drugim dodacima, on može dostići čak 800 kalorija. Previše, previše za jedan obrok!

Umesto da svako ili svako drugo jutro jedeš bejgl, ili bilo koje drugo slično pecivo, probaj da ga zameniš namirnicama od celog zrna. Te namirnice mogu da ubrzaju tvoj metabolizam i da te lepo pripreme za dan, jer sadrže sve potrebne elemente koji će ti pružiti energiju koja ti je potrebna.

Naravno, dobrodošle su i ovsene kaše, ali ona kaše koje ćeš sama pripremiti. Preporučujemo da vodiš računa o baš svakom sastojku i da dobro razmišljaš kada ih miksaš. Ne preteruj – to je uvek formula!

Neki dobar voćni šejk može mnogo da znači ujutru. Samo, naravno, treba da gledaš da ni u ovom slučaju ne preteruješ, jer i voće je prepuno šećera, a ne želimo da ga unesemo previše i to na samom početku dana.

Naslovna fotografija: instagram.com/thebagelbarmarasyad

Jelena 

Comments