Treba ti promena? Reši NAGRADNI KVIZ i saznaj kakvu frizuru treba da furaš ove godine!

Zdrava koža glave – blistava kosa: 5 razloga da počneš da koristiš arganovo ulje u svakodnevnoj nezi

Onaj osećaj kada napokon ostvariš cilj za koji si verovala da nije moguće ostvariti!

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

5 #fitnessgoals koje treba da postaviš sada da bi ovog leta najzad bila u formi i izgledala najbolje moguće

Na posebnom si režimu ishrane? Evo šta ti može pomoći da ostvariš još bolji rezultat!

Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

O ovome se ne priča: Bubuljice i nesavršenosti na koži kod odraslih žena + kako ih se rešiti!

All eyes on you: Kako da odabereš maskaru koja će ti ovog puta zaista odgovarati

U centralnoj zoni Tašmajdanskog parka, u centru Beograda, od 8. do 12. maja, Beograđani i posetioci Beograda moći će da osete duh svetskih Street Food Festivala. Naime, prvi put u našem regionu organizuje se jedan ovakav festival – Street Food Festival.  

U vremenu kada je sve toliko brzo i podložno promeni, kada nas obeveze i ritam poslovnih i privatnih obaveza nose s kraja na kraj grada, i kada ne možemo da planiramo koliko ćemo se na određenom mestu zadržati, kada su hrana i kvalitetan obrok nešto što želimo brzo da dobijemo i nastavimo dalje, teško je ostati dosledan i hraniti se zdravo. Street Food Festival želi da pokaže da je to moguće i da zdravi, a brzo spremljeni obroci iz opusa različitih svetskih kuhinja čekaju na nas, da je hrana naše energetsko gorivo, ali i prilika da se zastane i da se jedan grad oseti na pravi način.

Kao što veliki svetski gradovi poput Londona, Njujorka, Džakarte imaju festivale autentične ulične hrane, uz koju idu lagana muzika, otvoreni šankovi, veseli majstori gastronomije, ozbiljni šefovi kuhinja koji se pretvaraju u prijatelje sa kojima se ćaska pod otvorenim nebom, i Beograd će dobiti u prvoj polovini maja svoju zanimljivu gastro zonu, koja će u godinama pred nama postati mesto najlepšeg druženja, dobre svirke, ali pre svega najfinijih, zavodljivih ukusa i mirisa svetskih kuhinja, koje naš grad čine svetskom metropolom.

Street Food Festival jpg Ne propusti: Street Food Festival

Na Staropramen Street Food Festivalu biće zastupljeno više od petnaest izlagača najkvalietetnije hrane, koja pripada konceptu street food-a, a to znači da u Beogradu kao u Tokiju ili u Kopenhagenu, možete jesti brzo pripremljen, a maksimalno zdrav obrok, završiti ručak za 15 minuta i krenuti dalje za svojim obavezama. 

Kao i drugi festivali ovog tipa u svetu i Street Food Festival slavi život, pa će uz različite svetske kuhinje i mogućnost da se u njima odmah uživa biti mnogo dodatnih sadržaja, poput bine na kojoj će se odvijati celodnevni muzički program. Biće to lagani džez, soul i pop zvuci, koji pristaju kao zvučna zavesa za hedonističku oazu na Tašu. Takođe, priređivaće se kulinarske radionice, a u središnjem delu obezbeđena su i mesta za sedenje.

Da biste uživali u ukusima američke, japanske, vijetnamske, meksičke, libanske, italijanske ili kineske hrane, u periodu od 8. do 12. maja dovoljno je samo da zavirite u zelenu oazu Tašmajdana u periodu od 10h do 24h, i otkrijete fantastični svet najboljih meksičkih naćosa, pefektnog sušija ili najkvalitetnije pice, svet koji će veštinama najboljih kuvara stići u Beograd i učiniti da vaša šetnja, pauza za ručak, vožnja biciklom ili poslovni sastanak dobiju novu boju i dimenziju.

Editors choice