Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Ako ste ljubitelji egzotike, a naročito specijaliteta koji nam dolaze iz japanske kuhinje, onda je sushi poslastica kojoj, baš kao ni mi, ne možete da odolite. S obzirom na to da se ovaj specijalitet može pronaći u različitim oblicima i varijantama, imate potpunu slobodu da birate onu koja najviše odgovara vašem ukusu.

U razgovoru sa glavnim kuvarom Beogradskog keteringa, otkrili smo novu varijantu sushija i otkrivamo kako da, u kućnoj varijanti, napravite Rough Vegan Green Sushi.

Neophodni sastojci su: rukola, cikorija, đumbir, vlašac, grašak klice, tikvice i med sa susamom.

sushi ninamilan 1 Novi specijalitet za tvoju svesku recepata: Rough Vegan Green Sushi sushi ninamilan 2 Novi specijalitet za tvoju svesku recepata: Rough Vegan Green Sushi sushi ninamilan 3 Novi specijalitet za tvoju svesku recepata: Rough Vegan Green Sushi

Kako se priprema? Tikvice isecite na tanke šnite, a klice graška i cikoriju isecite na štapiće. Umesto bambusa, kao podložak za suši koristite tikvice, tako što ćete ih naređati jednu na drugu, a potom na njih, po sredini, staviti mešavinu rukole, vlašca i malo đumbira. Preko rukole najpre stavite štapiće cikorije, a potom i listiće.

sushi ninamilan 4 Novi specijalitet za tvoju svesku recepata: Rough Vegan Green Sushi sushi ninamilan 5 Novi specijalitet za tvoju svesku recepata: Rough Vegan Green Sushi sushi ninamilan 6 Novi specijalitet za tvoju svesku recepata: Rough Vegan Green Sushi sushi ninamilan 7 Novi specijalitet za tvoju svesku recepata: Rough Vegan Green Sushi

Polako počnite sa zamotavanjem sushija, a da vam se podloga od tikvica ne bi raspala, koristite nož da biste je učvrstili. Smesu lagano vraćajte unutra i stisnite, kako bi se podloga prekrila novim slojem. Čvrsto zamotajte ostatak, a kada dođete do praznog dela, rub navlažite vodom i zalepite za ostatak rolade. Oštrim nožem narežite sushi na kolutiće, naređajte ih na tanjir ili neku drugu podlogu i dodajte, po ukusu, kombinaciju meda i susama, kako bi vaš sushi dobio još slasniju notu.

sushi ninamilan 8 Novi specijalitet za tvoju svesku recepata: Rough Vegan Green Sushi sushi ninamilan 9 Novi specijalitet za tvoju svesku recepata: Rough Vegan Green Sushi sushi ninamilan 10 Novi specijalitet za tvoju svesku recepata: Rough Vegan Green Sushi sushi ninamilan 11 Novi specijalitet za tvoju svesku recepata: Rough Vegan Green Sushi sushi ninamilan 12 Novi specijalitet za tvoju svesku recepata: Rough Vegan Green Sushi

Priznaćete da izgleda baš ukusno i pritom je i dekorativno. Hvala još jednom Beogradskom keteringu na ovom sjajnom receptu!

Fotografije: Dragan Asanov

Editors choice