Marija Simić iz Valjeva najbolje je savladala sve korake u Heineken® “Star Serve“ ritualu točenja i izabrana je za najboljeg točioca piva u Srbiji, prema oceni Heineken® žiria. Finale ovog jedinstvenog takmičenja za barmene održano je u beogradskom klubu Mikser House, a Srbija je po prvi put dobila svog predstavnika koji će putovati u Amsterdam na globalno finale u kome će se takmičiti sa najboljim Heineken® “Star Serve“ točiocima piva iz celog sveta. Jedina žena sertifikovani točilac Heineken® piva kod nas Dejana Petrović, zajedno sa svojim kolegom Slobodanom Vidićem i direktorom obuke Udruženja barmena “Bartend“, Markom Skerovićem, ocenjivali su više od 18 barmena koji su učestvovali u finalu.

“Godina iza nas je bila uzbudljiva i puna izazova: uspeli smo da upoznamo srpsko tržište sa „Star Serve“ ritualom točenja savršene čaše piva, a više od 80 barmena do sada je uspešno prošlo trening. To je žiriju danas otežalo zadatak jer su svi su bili odlični i mogu slobodno da kažem da su nijanse odlučile pobednika“, rekla je Dejana Petrović, sertifikovani “Draft master“ u kompaniji HEINEKEN i dodala: “Ovo je veliki uspeh za tim kompanije HEINEKEN iz Srbije i nadamo se da će nas naš pobednik predstaviti na najbolji mogući način na globalnom finalu u Amsterdamu. Uvereni smo da će ovo takmičenje prerasti u tradiciju tokom narednih godina i da će interesovanje vremenom rasti.“

Dejana Petrovic Heineken Brand Manager sa pobednicama takmicenja Održano finale takmičenja u točenju piva

“Točenje piva je moja strast, a Heineken® „Star Serve“ program mi je pomogao da bolje razumem svaki od koraka točenja piva i dovedem ovu veštinu do savršenstva“, rekla je Marija Simić, pobednica takmičenja i dodala “Želela bih da se zahvalim timu kompanije HEINEKEN Dejani Petrović, jer su oni najvećim delom zaslužni za moj uspeh. Nadam se da ću predstaviti Srbiju u najboljem svetlu i opravdati očekivanja svih ljudi koji su mi omogućili da budem danas ovde.“

I predstavnici medija imali su priliku da se takmiče u točenju piva sa svojim kolegama, a najveštiji novinar – točilac bila je Ana Filipović, glavna i odgovorna urednica magazina InStore.

Ana Filipovic Pobednica takmicenja novinara Održano finale takmičenja u točenju piva

Heineken® “Star Serve“ ritual sastoji se od pet uzbudljivih koraka: ispiranje, točenje, skidanje pene, provera i služenje, koji vode do savršenstva i obezbeđuju da pivo bude posluženo na idealan način. Globalno finale održaće se 19. i 20. aprila u Amsterdamu gde će HEINEKEN izabrati najboljeg točioca piva na svetu.

Comments