Smatraj me staromodnom ali za mene će savršeni (prvi) dejt zauvek biti odlazak na kolače, i to na neko prijatno, ušuškano mesto, po mogućstvu rooftop, sa prelepim pogledom na grad (dobro, de, i na njega)! Znam, u doba kada potencijalnog dečka upoznaješ preko društvenih mreža, čak ne više ni u zagušljivim klubovima (da li si i ti primetila da tamo momci više ne prilaze devojkama?!) odlazak na kolače u svojstvu prvog sastanka zvuči tako old-fashioned, ali moraš priznati da to ipak ima neke svoje čari.

Prvi sastanak je sam po sebi uvek jedan mali stres i onda, zar ne želiš da se on desi na nekom mestu gde ćeš moći da se opustiš, a uz to, malo slatkih zalogaja nikada nije naodmet! Čisto da i njemu i tebi malo podignu energiju – i samopouzdanje!

kolači Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

Uglavnom. Moj prvi sastanak sa sadašnjim dečkom nije bio odlazak na kolače (nije me tako dobro poznavao kao sad, šmrc), pa mi je ostala neispunjena želja da tako neki sladak, romantičan trenutak upotpunim još slađim i lepšim poslasticama. Naravno, ne bih ja bila ja kada ne bih sebi ispunila želju svakako, makar i nešto kasnije, pa sam ga tako ubedila da svakog meseca, na dan kada smo se smuvali, odemo u neku poslastičarnicu ili restoran na kolače, čisto da napravimo mini proslavu povodom toga što se trpimo jedan mesec više.

Veruj mi, ooozbiljno sam se posvetila tome da svakog meseca pronađem novo mesto na koje ćemo otići i isprobati njihovu slatku ponudu, a koliko daleko sam otišla govori činjenica da sam na mapi Beograda označila sve interesantne lokacije i u njih zabola raznobojne čiode, baš kao u onim krimi serijama kada se povezuju mesta ubistva. OK, nimalo romantično, ali shvataš poentu.

Ovog meseca je na red došao sam centar grada i iako sam mislila da tu neću pronaći ništa zanimljivo, prevarila sam se!

kolači 2 Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

Sigurno si mnogo puta prošla Knez Mihailovom, ali koliko puta si zapravo podigla pogled i osmotrila stvari oko sebe? Verovala ili ne, na kraju najpoznatije ulice u Beogradu se krije prelepo rooftop mesto koje uz to ima i odličnu ponudu kolača (šuška se da su najbolji u tom delu grada). U pitanju je restoran City Garden, takozvana zelena oaza u centru grada – dovoljno da se bez razmišljanja uputim tamo!

Comments