Kako izgleda vaš tipičan doručak? Kafa, pecivo u pekari i to je to? Ili ga jednostavno preskočite? Da, to je problem sa doručkom. Trebalo bi da bude najvažniji obrok u toku dana, ali se obično ne tretira baš tako. Osim možda vikendom kada imamo vremena da počastimo sebe ogromnom porcijom omiljenih palačinki. Njami, njami!

Dobro, ovo važi za nas, obične smrtnike, a šta jedu sportistkinje? Šta jedu za doručak Olimpijke koje su ovih dana naročito u centru pažnje jer su u toku letnje Olimpijske igre? Na primer, Majkl Felps je svojevremeno sve iznendio svojim baš obilnim doručkom koji je uključivao tri sendviča od prženica sa sirom, paradajzom, prženim lukom i majonezom, omlet od pet jaja, činiju griza, tri kriške francuskog tosta i tri palačinke sa čokoladom. Uh, skoro pa nam nije dobro od samog čitanja ove rečenice, a kamoli jela svega ovoga. Ali dobro, on je muško. On je plivač. I on je očito izuzetak.

No, vratimo se na dame. One su “normalnije” kada je u pitanju apetit. Atletičarka Džesika Enis-Hil, na primer, doručkuje jogurt pomešan sa muslijem i semenkama bundeve, bananu, tost sa džemom i sok od pomorandže. Inače, Džesika je atlatičarka koja je 2012. godine bila najviše puta “guglana”.

dzesika Otkrivamo: Šta Olimpijke ZAISTA doručkuju?

Tekvondistkinja Džejd Džons doručkuje šest različitih vrsta voća.

dzejd Otkrivamo: Šta Olimpijke ZAISTA doručkuju?
Comments