Svi volimo da jedemo, a pravilo često važi, pto ukusnije to štetnije. Možda ni to više nije tako tačno, budući da brojni zdravi obroci umeju da budu veoma ukusni i primamljivi, ali opet volimo svi i da nekad “zgrešimo”. No, tada se često napravi propust i greška, a to je što ne vodimo računa kada ćemo šta pojesti. Neke omiljene namirnice možda sprečavaju da smršate, ali ne zato što goje same po sebi, već što ih jedete u periodu dana kada organizam ne može da ih svari. Zato ti danas otkrivamo koje je to pravo vreme za konzumiranje omiljenih namirnica i jela.

Otkrivamo ti u kom delu dana bi trebalo da jedeš omiljenu hranu2 Otkrivamo ti u kom delu dana bi trebalo da jedeš omiljenu hranu

Naravno, moramo početi od nje, čokolade. Retko ko može da joj odoli i da kaže da je neće više jesti, a i oni koji to kažu veoma brzo se pokaju i dokažu da to ipak nisu mogli. No, i onda kada je jedete, pokušavajte da to u najvećoj meri bude crna čokolada i a je konzumirate u toku doručka. Tada će vam dati dovoljno energije za dan koji je pred vama, držaće vam koncentraciju, a dobra je i za vaše srce. Izbegavajte je u toku dana, te nikako kao užinu, jer će se tako samo pretvoriti u masne naslage.

Comments