Mnoge poze u seksu ženama neće dati dovoljan užitak. Koje poze prijaju ženi zavisi od samog tela žene. Svaka žena mora da ispita svoje telo, da nađe šta joj najviše prija i tu je masturbacija od velike pomoći. Zato ni jedna poza nije garancija da ćete uživati, već morate isprobati i eksperimentisati sa vašim partnerom.

Istražite erogene zone, pronađite šta vas uzbuđuje, poradite na predigri, jer ćete tako više uživati u samom činu. Takođe, uzmite u obzir da pojedine žene mogu da dostignu vrhunac samo uz stimulaciju klitorisa, zato birajte poze u kojima će biti moguće posvetiti mu pažnju. Da ne dužimo, ovo su poze koje vam mogu pomoći da doživite orgazam.

Mačka poza – varijacija misionarske

Poze u seksu dolaze u različitim varijacijama. Imamo osnovne poze kao što su misionarska, doggy, kaubojka i tome slično i onda u odnosu na njih mogu da se prave varijacije sa namerom da oba partnera više uživaju. Tako je mačka poza varijacija misionarske.

Vrlo je laka, okrenti ste jedno ka drugom lice u lice, samo muškarac treba da bude pod drugačijim uglom, odnosno da bude još više kolenima u odnosu na ženu, jer će tako poza biti intenzivnija. Za užitak kod žena ne treba da se orijentišete na “dubinu” već na dodirivanje G tačke, koja je, zapravo, blizu ulaza u vaginu. Mačka poza upravo na to i cilja. Žena leži na leđima i noge su joj savijene u kolenima. Muškarac se namešta još više u odnosu na misionarsku pozu, oslanjajući se na kolenima.

Pročitajte i ovo: sextalk: Kako da iskombinujete wild i tender seks

Poze u seksu za žene – nezamenljiva doggy

Ako se pitate koje su najbolje poze u seksu – doggy je definitivno jedna od njih. Da, spada u klasičnu pozu ali sa razlogom. Oba partnera uživaju u njoj. Muškarac uživa u pogledu i ova poza mu je posebno intenzivna, a mnoge žene u njoj osećau mnogo više nego u bilo kojoj drugoj pozi.

Ipak, treba bii pažljiv, jer kad su u pitanju poze od pozadi, penetracija može da bude prejaka, pa samim tim i bolna za ženu. Bitno je da oboje uživate i da proveravajte sa onim drugim da li je sve u redu.

Free-as-air poza za najintenzivnije orgazme

Ako niste probali do sad ovu pozu – krajnje je vreme. Nije česta poza niti je mnogima poznata, ali zato kada je jednom isprobate, uvekk ćete da se vraćate na nju. Izvodi se na sledeći način – muškarac leži na leđima spojenih nogu, žena se penje na njega i leži na njegovim leđima, namešta se tako da može lako da prodre u nju.

Ona drži noge savijene u kolenima, držeći stopala na njegovim nogama što joj omogućava kretanje. Znate li koja je jedna od najboljih stvari vezane za ovakve poze u seksu? Žena može samu sebe da zadovoljava tako što će rukom stimulisati klitoris, ili to može činiti njen partner. Sve mi znamo koliko je seks bolji kada je u njega uključena i masturbacija. Mnoge žene samo tako i mogu da dožive orgazam.

Pinner position

Kada govorimo o najboljim pozama u seksu ne možemo da izbegnemo pinner position. U njoj uživaju i muškarci i žene, jer je ovo jedna od poza u kojoj možete da iskažete bliskost i nežnost.

Izvodi se tako što je žena leži na stomaku, okrenuta licem ka dole. Muškarac leži na njoj. Ne samo što pinner poza stimuliše G tačku kod žene, već je ovo idealna “lenja” poza za maženje. I u ovoj pozi žena može stimulisati svoj klitoris. A ako ne nemate dovoljno senzacije iz penetracije možete staviti jastuk pod stomak, što će podići vašu zadnjicu. Pronađite koja visina vama najviše prija.

Od svih poza za dostizanje orgazma, ova je mnogim parovima omiljena, jer u njoj dostižu vrhunac i žene kojima to inače ne polazi za rukom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Human Lovers (@humanlovers)

Kašika poza

Kašika poza je idealna ako ste raspoloženi za maženje, a ne za ludovanje i eksperimentisanje. Znate da kada ležite vi i partner tako da vas partner obgrli se naziva kašika poza. Ovo je nastavak na to, iz tog položaja započinje penetracija. Verovatno će biti potrebno da pronađete pravi ugao, jer ovakve poze u seksu mogu biti nezgodne zbog “ispadanja”, ali svejedno pružaju veliki užitak.

Žene generalno najviše u živaju u pozama sa strane, tako da je kašika poza savršena ukoliko muškrac želi da se poseti zadovoljstvu žene.

Misionarska sa obrtom

Svaka lista koja nabraja poze u seksu ne može da izostavi misionarsku. Ona je klasik, nešto kao sladoled od vanile. Ovo je omiljena poza mnogim parovima, ali, nažalost, nije baš poza u kojoj će žene sa lakoćom doživeti vrhunac (čast izuzecima).

Zato, kako bi vam ova poza bila intenzivnija možete staviti jastuk ispod leđa i podići kukove. Verujte, jastuci čine čuda kada je u pitanju “gađanje pravog ugla”.

Pročitajte i ovo: 6 mitova o seksu u koje treba da prestanete da verujete

Još jedna varijacija na misionarku jeste da partner bude u klečećem položaju. Orgazam kod žena je još lakše moguće dostići ukoliko ona skupi noge u kolenima. Što su noge više skušljene to će osećaj biti jači.

Traženje idealne poze u seksu

Morate imati na umu da dolaženje do idealne poze u seksu podrazumeva istraživanje. Možda vam ni jedna od ovih poza neće odgovarati, a možda ćete doživeti i najeksplozivniji orgazam u životu. Zavisi od raznih faktora: vaše anatomije, libida, opuštenosti sa partnerom…

Ne postoji pravilo kako se dolazi do vrhunca, niti postoje pravila u seksu koja treba da ispunite. Samo osluškujte svoje telo i telo partnera, budite senzualni i prepustite se. Nažalost, žene ne dolaze tako lako do vrhunca kao muškarci, zato je potrebno posvetiti posebnu pažnju njihovom užitku.

Naslovna fotografija: instagram.com/smilesneverlie

Jovana Petković

Comments