16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Naučili ste da cenite svoj solo status, opustili ste se, ne jurite na sastanke na slepo, u potrazi za eventualnim partnerom, baš vam je nekako dobro. Imate svoj raspored, ritam koji ne remetite ni zbog koga, obaveze koje predano izvršavate, zasluženi odmor i željeni mir. Pa toliko vam je dobro, da je krajnje vreme da to podelite sa nekim. Tada ste završili sa solo periodom i počinjete da hvatate sebe kako

Flertujete u svakoj prilici ne zato što je svaki muškarac koga sretnete potencijalni partner, pa pokušavate da ga zavedete, nego zato što je lepo osećati se kao žena i izazivati reakcije. Ljubazni prodavac, gospodin u prevozu, klinac koji vas bezobrazno odmerava, uslužni taksista, naočiti poštar, ma svako muško koje vas pogleda u oči, dobiće smešak i komentar, koji će izazvati komentar i od čega ćete se osećati kao da se vraćate u igru. Prija vam da budete primećene, od toga živnete i krv vam prostruji.

Rado dodirujete muškarce ne na neki opscen ili uznemiravajući način. Ti muškarci su u vašem okruženju, kolege i prijatelji, sa kojima imate neki stepen prisnosti. Nekima od njih možete i da kažete grli me malo, fali mi muški dodir i da zaista dobijete zagrljaj u kome ćete se napojiti muškom energijom. Onom koju odavno niste sa nekim razmenili u bliskom telesnom kontaktu i sad vam je jasno da je već krajnje vreme.

Pristajete na usputni seks ne zato što mislite da ćete se baš super provesti, ili da je to ta prilika za vezu koja bi vas ispunila, nego zato što osećate da vam fali malo telesne prakse. Radile ste to i ranije i u svom solo periodu ste potpuno prestale, skoncentrisane na to da naučite da budete dovoljne same sebi i da se ne zadovoljavate besmislenim i površnim doživljajima. Ali, telesna energija se pokrenula i osećate da je u redu da joj pronađete ventil. U redu je.

tumblr mwp0g0UmUI1rrns0oo1 1280 Pet znakova da vam je dosta soliranja

Ne ulažete emocije, bez dovoljno informacija, jer ste tokom solo perioda naučile da cenite svoje srce i da ga ne otvarate uludo. Vi želite partnera, a ne aferu. Pre nego što hemija podstakne osećanja želećete da znate da li je potencijalni kandidat slobodan, čime se bavi, kakvo mu je obrazovanje, hobiji, interesovanja, kakav mu je ukus i smisao za humor, da li je dovoljno odgovoran, koliko zarađuje. Ako je razveden i ima dete, cenićete informaciju o tome da redovno plaća alimentaciju, viđa dete i ima kulturan i zreo odnos sa bivšom suprugom. Nećete gubiti vreme sa simpatičnim anarhistom blistavog osmeha, večitim studentom i neodgovornim ženskarošem.

Osećate se kao na raskrsnici i treba da odaberete kojim ćete putem. Putem razvoja i dobrobiti, svakako. Ali osećate da same na tom putu nećete stići veoma daleko, jer je veza i ljubav ono što će vam omogućiti da upoznate delove sebe do kojih još niste dosegle. Sada kad ste naučile da volite sebe i da se osećate dobro u sopstvenoj koži, bez potvrde partnera o vašoj vrednosti, zaista ste spremne za partnerstvo.

Jer ste sada spremne da volite i prihvatite čoveka, različitost, dinamiku i izazov koji samo veza nudi.


Aleksina Đorđević

Editors choice