Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

Predavanje “The Object is Dead. Long Live the Object” dizajnera Dejana Mitrovića, koji je svoje proizvode i koncepte realizovao u Velikoj Britaniji, održaće se u četvrtak, 7. marta, u prostoru Nove Iskre.

Kroz nastavak svog edukativnog programa, Nova Iskra predstavlja predavanje Dejana Mitrovića, dizajnera poreklom iz Srbije, koji radi u Londonu. Rođen je 1986. godine, živeo je u Beogradu, Moskvi, Veneciji, Parizu i Londonu, gde je danas najviše aktivan. Posle završetka master studija na Royal College of Art-u i Imperial College-u u Londonu, osnovao je svoju firmu za dizajn KIDE.

KIDE objedinjuje njegova najveća interesovanja: dizajn, edukaciju i rad sa decom. KIDE se bavi projektima za razvijanje kreativnosti kod dece uz pomoć novih tehnologija, poput 3D printera, i uvođenju ovih programa u osnovne škole.

Pored toga, Dejan predaje na Royal College of Art-u (Sustain RCA), Ravensbourne College i Imperial College u Londonu. Njegova trenutna interesovanja obuhvataju polja biomimikrije, dizajna edukativnih objekata i igara za decu, kao i sprega dizajna i pozitivnog društvenog uticaja, pre svega kroz rad na projektima za zemlje u razvoju. Tečno govori pet jezika. Svoje znanje, kreativnost i iskustvo koristi u svrhe rešavanja edukativnih, društvenih i ekoloških problema. Na pitanje: “Kada bi bio predmet, šta bi bio?”, Dejan odgovara: “Švajcarski nož”.

19 Predavanje Dejana Mitrovića u Novoj Iskri

Dejan predaje na Royal College of Art-u (Sustain RCA), Ravensbourne College i Imperial College u Londonu

Pored svega toga, Dejan je i član Creative Hub mreže Nove Iskre, zajedno sa još više od 40 istaknutih autora mlađe generacije aktivnih u poljima vizuelnih komunikacija, industrijskog dizajna, mode, fotografije, arhitekture, web-a i drugih kreativnih disciplina.

Predavanje će biti održano u prostoru dizajn inkubatora Nova Iskra, u četvrtak, 7. marta, sa početkom u 18 časova. Ulaz je slobodan.

Nova Iskra takođe najavljuje i naredne programe tokom marta, pre svega prvi deo seminara “Kreativne strategije” dr Jovana Čekića 15. marta, a zatim i gostovanje istaknute austrijske grafičke dizajnerke, video umetnice i predavača Tine Frank (Tina Frank), koja će svoje predavanje održati 20. marta.

Editors choice