10 trikova za postizanje savršenog “no makeup” makeup look-a

Oh-la-la: Beauty trendovi koje ove jeseni “diktira” grad ljubavi – Pariz!

Kako stvarne žene rešavaju najčešće probleme sa kosom?

Mali trikovi koje možeš da primeniš kako bi imala više vremena tokom dana!

Kako da svoj stajling učiniš #streetstyle urbanim uz pomoć samo jednog komada!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Po prvi put u Srbiji, izabrani najbolji influenseri u čak 16 kategorija!

Prvi put mama: 9 pitanja o dojenju koja te možda muče, a nisi imala koga da pitaš!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

5 načina da se odgovornije ophodiš prema novcu

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

Predavanje “The Object is Dead. Long Live the Object” dizajnera Dejana Mitrovića, koji je svoje proizvode i koncepte realizovao u Velikoj Britaniji, održaće se u četvrtak, 7. marta, u prostoru Nove Iskre.

Kroz nastavak svog edukativnog programa, Nova Iskra predstavlja predavanje Dejana Mitrovića, dizajnera poreklom iz Srbije, koji radi u Londonu. Rođen je 1986. godine, živeo je u Beogradu, Moskvi, Veneciji, Parizu i Londonu, gde je danas najviše aktivan. Posle završetka master studija na Royal College of Art-u i Imperial College-u u Londonu, osnovao je svoju firmu za dizajn KIDE.

KIDE objedinjuje njegova najveća interesovanja: dizajn, edukaciju i rad sa decom. KIDE se bavi projektima za razvijanje kreativnosti kod dece uz pomoć novih tehnologija, poput 3D printera, i uvođenju ovih programa u osnovne škole.

Pored toga, Dejan predaje na Royal College of Art-u (Sustain RCA), Ravensbourne College i Imperial College u Londonu. Njegova trenutna interesovanja obuhvataju polja biomimikrije, dizajna edukativnih objekata i igara za decu, kao i sprega dizajna i pozitivnog društvenog uticaja, pre svega kroz rad na projektima za zemlje u razvoju. Tečno govori pet jezika. Svoje znanje, kreativnost i iskustvo koristi u svrhe rešavanja edukativnih, društvenih i ekoloških problema. Na pitanje: “Kada bi bio predmet, šta bi bio?”, Dejan odgovara: “Švajcarski nož”.

19 Predavanje Dejana Mitrovića u Novoj Iskri

Dejan predaje na Royal College of Art-u (Sustain RCA), Ravensbourne College i Imperial College u Londonu

Pored svega toga, Dejan je i član Creative Hub mreže Nove Iskre, zajedno sa još više od 40 istaknutih autora mlađe generacije aktivnih u poljima vizuelnih komunikacija, industrijskog dizajna, mode, fotografije, arhitekture, web-a i drugih kreativnih disciplina.

Predavanje će biti održano u prostoru dizajn inkubatora Nova Iskra, u četvrtak, 7. marta, sa početkom u 18 časova. Ulaz je slobodan.

Nova Iskra takođe najavljuje i naredne programe tokom marta, pre svega prvi deo seminara “Kreativne strategije” dr Jovana Čekića 15. marta, a zatim i gostovanje istaknute austrijske grafičke dizajnerke, video umetnice i predavača Tine Frank (Tina Frank), koja će svoje predavanje održati 20. marta.

Editors choice