Kada kažemo salata, većina ljudi pomisli na dodatak već obimnom obroku, ili na malu porciju od koje ćete ogladneti nakon samo 2 sata. Ipak, i salate mogu biti ukusan obrok koji će vas učiniti sitim, ukoliko znate da kombinujete sastojke i dozvolite sebi malo eksperimantisanja u kuhinji. Ovo je 7 recepata za naše omiljene zdrave i brze salate koje ćete pripremiti za manje od pola sata.

Grčka pasta salata

Ljubitelj ste testenine, ali jednostavno ne možete konzumirati pastu baš svakog dana? Imamo rešenje za vas. Sa grčkih područja dolazi nam ideja o savršenoj salati koja pored ogromne količine svežeg povrća sadrži i al dente kuvanu testeninu. Paradajz, krastavci, žute i crvene paprike uz malo maslina i feta sira, savršena su kombinacija za lagan letnji obrok, a uz njih dodajte i 250 grama testenine po želji. Možete je konzumirati odmah ili nakon što je ohladite u frižideru, ali i pripremiti za dane kada znate da nećete imati dovoljno vremena za kuvanje.

Klub salata sa piletinom i avokadom

Sigurno ste svi čuli za klub sendvič, ali ne verujemo da ste probali njegovu zdraviju verziju, u obliku salate. Pored sezonskog povrća kao što su paradajz i krastavac, dodajte malo luka i jedno parče pržene slanine i sir po želji. Nakon toga na laganoj vatri ispržite parče piletine i isecite pola avokada. Salatu možete začiniti maslinovim uljem ili jabukovim sirćetom.

Mediteranska faro salata

Faro je jedna od najpopularnijih namirnica na mediteranskom području koji služi kao savršena zamena za pirinač ili kuskus. Mala količina je dovoljna da vas zasiti, a i savršenog je ukusa u kombinaciji za svežim povrćem. Skuvajte 180 grama fara, isecite čeri paradajaz, polovinu krastavca i 4 glavice rotkvica. Za bolji ukus preporučuje se da dodate i crne masline i malo artičoka. Mešavini dodajte 50 grama sitnog sira i svež bosiljak i nanu.

View this post on Instagram

One of my favorite go-to meals during warmer weather is this Summer Vegetable Farro Salad! ☀️🌿 . Loaded with chewy farro, lots of crunchy and fresh veggies like corn, tomatoes and green onions andddd you can’t have a grain salad without some type of tangy cheese right?! 😂 I used feta here but goat cheese or even cotija could work as well! 😍 . Loaded all together, spritz some lemon on it and call it a day! 👏 Great for a main dish if you’re looking for a vegetarian option or a perfect side dish to grilled chicken! . Find the full recipe in my bio now! 💛Happy Thursday, friends – we’ve almost made it to the weekend! . . . #vegetarianrecipes #wholegrains #farro #farrosalad #extracheeseplease #salads #saladsofinstagram #makesmewhole #tastingtable #bbqlovers #feedfeed #buddhabowl #nourishbowl #todayfood #thekitchn #kitchn #bonappetit #foodwinewomen #healthysalads #healthysalad #easysalad #veggiebowls #seasonalvegetables #eatseasonally #buddhabowls #leancleangreen #lovewhatyoueat #feedfeed #todayfood

A post shared by Haylie Abele (@ourbalancedbowl) on

Comments