Španski projektni studio Cadaval & Solà-Morales, izveo je čudesnu transformaciju zgrade pozorišta iz kasnog 19. veka, koja je služila i kao štala i skladište za toalet papir u radni i životni prostor, koji je poneo prvobitno i savršeno adekvatno ime “The Theatre”. Veličina ovog prostora, bila je izazov i inspiracija za arhitekte.

View this post on Instagram

"The Theatre", photo by Sandra Pereznieto

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

View this post on Instagram

"The Theatre", photo by Sandra Pereznieto

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Pre svega, arhitekte su se trudile da održe i istaknu originalnu strukturu prostora – vratili su zidove od opeke, “ogolivši” ciglu i sa unutrašnje i sa spoljašnje strane objekta.

View this post on Instagram

"The Theatre", photo by Sandra Pereznieto

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

View this post on Instagram

"The Theatre", photo by Sandra Pereznieto

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Glavni deo prostora prepun je prirodnog svetla i prozračan je zahvaljujući ogromnim zastakljenim zidovima koji okružuju malo unutrašnje dvorište. U njemu se nalazi bazen, koji je osvetljen zidnim svetiljkama i ima dosta zelenila. Dvorište izgleda kao prirodan produžetak unutrašnosti, jer je odvojeno staklenim zidovima i vizuelno predstavlja deo glavnog prostora.

View this post on Instagram

"The Theatre", photo by Sandra Pereznieto

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

View this post on Instagram

"The Theatre", photo by Sandra Pereznieto

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

View this post on Instagram

"The Theatre", photo by Sandra Pereznieto

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Comments