To pomaže direktnom sagorevanju masti, jer je zategnutim mišićima potrebno više kalorija da se održe. Potrudite se da ove vežbe radite odmah posle nekog aerobnog treninga poput trčanja, plivanja, a posebno obratite pažnju na pravilno disanje.

Ab Crunches 11 Program vežbi za savršene trbušnjake: Nivo 1

Nek se na plaži ili bazenu svaka devojka okrene za vama

Trening ne bi trebalo da traje više od osam minuta. Da, prosto čaroban broj ta osmica. Za početak tu su dve povezane serije od po 30 trbušnjaka, prva serija je sa dodirivanjem nožnih zglobova, a druga sa dodirivanjem kolena laktovima. Sledi pauza od tridesetak sekundi, a onda opet dve serije od po 30 ponavljanja. Prva sa usmeravanjem ruku između kolena, a druga sa podizanjem jedne i druge noge po “cik-cak” sistemu. Posle nove pauze i nove dve serije, po 30 naravno. U prvoj su to ponavljanja sa rukama prislonjenim na prednju stranu butina, sa laganim pomeranjem ka kolenima pri podizanju. Druga serija su trbušnjaci sa nogama podignutim u “sveću”, a rukama se pri podizanju dodiruju listovi sa spoljne strane. Poslednji odmor pred završne dve serije. U prvoj su to jednostavni trbušnjaci sa prekrštenim rukama na grudima, a u drugoj tzv. “sklopke”. Kada ste uradili i te poslednje dve serije po 30 ponavljanja, zaslužili ste tuširanje i odmor. Obavezno pogledajte video prezentaciju izvođenja vežbi, da olakšate sebi.


Radoslav Rade Jokić je diplomirani sportski novinar, bivši košarkaš, obožava sport, bilo to gledanje ili bavljenje istim. Slobodno vreme posvećuje bliskim ljudima, kao i rekreaciji, pisanju, čitanju… Muzika ga opušta i motiviše. Zavisnik od komunikacije sa ljudima, ne voli samoću i tišinu. Kako i sam kaže “nikada ga ne drži mesto”, čovek je “od akcije”, a Beograd je pravo mesto za njega jer mu pruža sve što mu treba.

Comments