Posle Londona, Rima, Trsta, Zagreba i brojnih drugih svetskih metropola i Beograd dobija prvi Festival kafe, čaja i toplih napitaka. Jedinstveni događaj u regionu, održaće se ove godine u Beogradu, 26. i 27. septembra, u ulici Ušće, u neposrednoj blizini Ušće Šoping Centra. Slogan “Taman kad ste mislili da znate sve o kafi…” najavljuje uzbudljiv festival. Ljubitelji kafe, čaja i raznih toplih napitaka, imaće priliku da se upoznaju sa novim trendovima i načinima pripreme, kao i da uživaju u ukusima omiljenih napitaka, koje će za njih pripremiti više od 30 izlagača.

Profesionalci koji se bave kafom imaće priliku da prisustvuju stručnim predavanjima i panelima, da prođu kroz obuke kako bi usavršili svoj biznis i da učestvuju u nacionalnom takmičnju barista. Na festivalu će učestvovati vodeći proizvođači kafe iz regiona i sveta, a neki od njih će predstaviti svoje proizvode prvi put na domaćem tržištu.

Očekuje se da će CoffeeFest posetiti preko 30,000 pravih uživalaca u kafi i čaju, koji će pored degustacije raznih ukusa uživati i u zabavnom programu, muzičkim nastupima i takmičenjima. Najbolji baristi posetiocima će otkriti kako se pravi savršen espreso, a kako latte art, i koja mašina za kafu je najbolji izbor za njih. Prisutni će saznati kako raste kafa, koji put prelazi od zrna do šoljice, kako se pije u raznim krajevima sveta, kako utiče na zdravlje i sve ostalo što su oduvek želeli da znaju o ovom čarobnom napitku. CoffeeFest brine i o najmlađima, koji će uživati u bogatom programu animatora, a za mališane bez roditeljskog staranja prikupljaće se sredstva u okviru humanitarnih akcija, “Kafa sa srcem” i “Kafa sa poznatima”.

Fotografija Prvi CoffeFest u Srbiji

Edukativni karakter festivala ogleda se u organizovanim radionicama, a u eko kutku prisutni će naučiti kako da kreativno recikliraju ambalažu od kafe, kao i kako da ponesu sopstveno drvo ove interesantne biljke kući.

U iščekivanju festivala više informacija možete naći na Facebook stranici CoffeeFest Belgrade gde ljubitelje kafe čekaju najrazličitije zanimljivosti o ovom napitku. Za sve ostale informacije posetite www.coffeefest.rs.

Beogradski festival kafe, čaja i toplih napitaka podržan je od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija RS, Skupštine Grada Beograda, Turističke Organizacije Beograd, kao i Privredne komore Srbije i Beograda. Generalni sponzor Festivala je Grand kafa, a Zlatni sponzor Doncafe.

Comments