Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Prvi CoffeFest u Srbiji

Prvi CoffeFest u Srbiji

Posle Londona, Rima, Trsta, Zagreba i brojnih drugih svetskih metropola i Beograd dobija prvi Festival kafe, čaja i toplih napitaka. Jedinstveni događaj u regionu, održaće se ove godine u Beogradu, 26. i 27. septembra, u ulici Ušće, u neposrednoj blizini Ušće Šoping Centra. Slogan “Taman kad ste mislili da znate sve o kafi…” najavljuje uzbudljiv festival. Ljubitelji kafe, čaja i raznih toplih napitaka, imaće priliku da se upoznaju sa novim trendovima i načinima pripreme, kao i da uživaju u ukusima omiljenih napitaka, koje će za njih pripremiti više od 30 izlagača.

Profesionalci koji se bave kafom imaće priliku da prisustvuju stručnim predavanjima i panelima, da prođu kroz obuke kako bi usavršili svoj biznis i da učestvuju u nacionalnom takmičnju barista. Na festivalu će učestvovati vodeći proizvođači kafe iz regiona i sveta, a neki od njih će predstaviti svoje proizvode prvi put na domaćem tržištu.

Očekuje se da će CoffeeFest posetiti preko 30,000 pravih uživalaca u kafi i čaju, koji će pored degustacije raznih ukusa uživati i u zabavnom programu, muzičkim nastupima i takmičenjima. Najbolji baristi posetiocima će otkriti kako se pravi savršen espreso, a kako latte art, i koja mašina za kafu je najbolji izbor za njih. Prisutni će saznati kako raste kafa, koji put prelazi od zrna do šoljice, kako se pije u raznim krajevima sveta, kako utiče na zdravlje i sve ostalo što su oduvek želeli da znaju o ovom čarobnom napitku. CoffeeFest brine i o najmlađima, koji će uživati u bogatom programu animatora, a za mališane bez roditeljskog staranja prikupljaće se sredstva u okviru humanitarnih akcija, “Kafa sa srcem” i “Kafa sa poznatima”.

Fotografija Prvi CoffeFest u Srbiji

Edukativni karakter festivala ogleda se u organizovanim radionicama, a u eko kutku prisutni će naučiti kako da kreativno recikliraju ambalažu od kafe, kao i kako da ponesu sopstveno drvo ove interesantne biljke kući.

U iščekivanju festivala više informacija možete naći na Facebook stranici CoffeeFest Belgrade gde ljubitelje kafe čekaju najrazličitije zanimljivosti o ovom napitku. Za sve ostale informacije posetite www.coffeefest.rs.

Beogradski festival kafe, čaja i toplih napitaka podržan je od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija RS, Skupštine Grada Beograda, Turističke Organizacije Beograd, kao i Privredne komore Srbije i Beograda. Generalni sponzor Festivala je Grand kafa, a Zlatni sponzor Doncafe.

Editors choice