Fitness instruktorka i infuenserka Rachel Dillon otkrila je šta tačno jede u jednom danu kako bi se osećala sito, uprkos tome što je na niskokaloričnoj ishrani. Takođe je podelila šest pravila kojih se pridržava kako bi održala svoju zavidnu figuru, uključujući manje kardio vežbi i više dana odmora.

Principi ishrane Rachel Dillon

Rachel Dillon napustila je pristup “sve ili ništa“ koji je usvojila pre osam godina dok se pripremala za fitnes takmičenja koja je opisala kao „neodrživa“. Otkrila je da je konzumiranje velike količine hrane male kalorične vrednosti, puno vlakana i povrća bez skroba ključ za ispravnu ishranu.

Ona svakodnevno deli nekoliko svojih omiljenih recepata, uključujući omlet od belanaca, činije sa pirinčem od tunjevine i šoljice bobičastog voća.

„Odabir hrane velike zapremine (količine) a sa malo kalorija može pomoći da imate utisak da jedete mnogo, a zapravo jedete manje“, otkrila je ona u objavi.

U tipičnom danu, Rachel pojede oko 1800-2000 kalorija. Oni sadrže obilje proteina, složenih ugljenih hidrata, lisnato zeleno povrće i hranu bogatu vlaknima.

„Vlakna su tvoj najbolji prijatelj. Hrana bogata vlaknima može vam pomoći da se duže osećate sitima, a raznovrsnost može da optimizuje zdravlje creva. To uključuje voće, povrće, smeđi pirinač, čia semenke i pasulj”, rekla je.

Ujutru uživa u omletu od belanaca sa šunkom, tikvicama, paradajzom i paprikom, često uparujući jelo sa četvrtinom avokada i jednim tostiranim pecivom.

Jedan od omiljenih obroka joj je pirinač sa tunjevinom – zajedno sa zelenom salatom, rukolom, klicama pasulja, paradajzom i krastavcem. Ona se takođe “kune” u tamnu čokoladu prelivenu kukuruzom, ili maline i borovnice kao poslastice.

Rachel takođe savetuje da u svoju ishranu uključite što više povrća bez skroba.

„To je moj savet broj jedan iz više razloga. Takvo povrće je bogato vlaknima, odlično za zdravlje creva, puno mikronutrijenata i na kraju pomaže da se osećate sitim i zadovoljnim. Volim da svoje obroke punim povrćem kao što su tikvice, paprika, spanać, brokoli i paradajz“, dodala je ona.

Jedan od obroka za večeru je grčka piletina u suvlaki hlebu sa zelenom salatom i cacikijem. Takođe preporučuje uparivanje obroka sa krompirom prženim u air fryeru i maslinovim uljem.

Kada Rachel poželi nešto slatko, ona se odlučuje za jabuke prekrivene grčkim jogurtom, medom i cimetom za uravnotežen, ali ukusan desert.

Rachel je rekla da se trudi da uživa u svim namirnicama u umerenim količinama, kao i u raznim stilovima treninga i kretanja. Takođe uzima više dana odmora, manje radi kardio vežbe i rekla je da prihvata svoje telo i voli svoju snagu.

Dan na tanjiru Rachel Dillon

DORUČAK: omlet od belanaca sa šunkom, tikvicama, paradajzom i paprikom ujutru. Uparite jelo sa četvrtinom avokada i jednim tostiranim pecivom

JUTARNJA UŽINA: kokice prelivene crnom čokoladom

RUČAK: zdrava činija pirinča od tunjevine sa zelenom salatom, rukolom, klicama pasulja, paradajzom i krastavcem

POPODNEVNA UŽINA: maline i borovnice

VEČERA: grčka piletina u suvlaki hlebu sa zelenom salatom i cacikijem. Takođe preporučuje uparivanje obroka sa krompirom prženim u airfryeru i maslinovim uljem.

Pročitajte i ovo: Evo zašto je Shape Your Body trening Cindy Crawford najbolji fitness video svih vremena

Naslovna fotografija: instagram.com/racheljdillon

Comments