Nekoliko retrogradnih planeta će u avgustu uticati na nas. Naravno, retrogradni Merkur nam odmah pada na pamet – a on je krivac zbog kog ne volimo reč retrogradno. Međutim, ono što će nas iznenaditi je to da, kada planeta postane retrogradna, ne mora uvek da znači da je to loše po nas. Od čega to zavisi?

Kada kažemo da retrogradnost određene planete utiče na nas – zavisi od toga koliko je planeta udaljena do Sunca. Upravo zato često čujemo da je Merkur retrogradan – jer je on blizu Sunca. Kada planeta promeni svoj polažaj, ona utiče na nas. Zato, nemojte da paničite kada kažemo ovo su retrogradne planete koje će u avgustu uticati na nas. Sve ćemo vam objasniti.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Velvet Dynasty (@velvetdynasty)

Šta je retrogradnost?

Suludo je što nas ova reč plaši, a mnogi nisu sigurni šta to tačno znači. Spoljne planete kao što su Jupiter, Saturn, Uran i Neptun provedu između 4 do 5 meseci u retrogradnosti. Ove retrogradnosti se dešavaju u periodu kada planete formiraju trigon ka Suncu. Pred sam kraj retrogradnosti planete kreiraju još jedan trigon. Tada, na samom kraju – doživljavamo otkrovenje.

Pročitajte i ovo: Predstavljamo vam letnji seks horoskop – vreme je da eksperimentišemo!

Koje će planete biti retrogradne u avgustu?

Ovo je najbolje da uradimo kao i kad skidamo flaster – brzim odlepljivanjem kako bi bol brže prošao. Retrogradne planete u avgustu su sve gore navedene planete koje nazivamo spoljnim. Dakle – Jupiter, Saturn, Uran i Neptun. Izgleda da će u avgustu biti retrogradna žurka! Ali, ne brinite. Već ste do sada osetili kako izgleda kada su ove planete retrogradne. Možda to niste znali, jer se mnogo više priča o Merkuru, ali sigurno ste već jednom prošli kroz ovo.

Šta možemo da očekujemo od retrogradnih planeta u avgustu?

Iako će u avgustu pet planeta biti retrogradno – jedna će definitivno predvoditi. U pitanju je Uran i on će biti retrogradno stacioniran 24. avgusta. Da, imamo još dvadesetak dana da se pripremimo. To ćemo najbolje uraditi ako prvo proverimo kakav nas horoskop očekuje, što možete da uradite ovde. Kako nijedna od ovih planeta neće biti direktno retrogradno stacionirana u avgustu, ali će istovremeno biti retrogradne, promene će biti osetne.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Velvet Dynasty (@velvetdynasty)

Jupiter je svoju retrogradnost započeo krajem jula i trajaće sve dok ponovo ne uđe u znak Riba u oktobru. Retrogradni Jupiter će učiniti da se osećate spretnije i jače nego inače. Imaćete želju da napredujete i činićete sve da se to desi.

Retrogradni Saturn će vas podsetiti na disciplinu i karmu. Njegova retrogradnost je počela u junu i trajaće sve do druge polovine oktobra. Kada je Saturn retrogradan – spreman je da vam oprosti mnoge izbore i da sačeka da postavite svoje prioritete.

Neptun sa sobom donosi razjašnjenja. Retrogradni Neptun se ponavlja svake godine, što znači da smo malo bolje upoznati sa njegovom pojavom. Ove godine retrogradnost Neptuna počela je krajem juna i završiće se u novembru. Zbog toga što će izvesno vreme biti retrogradan, imaćete prilike da donesete nove zaključke.

Pročitajte i ovo: Znaci zodijaka koji će u toku leta pronaći ljubav

Retrogradni Pluton je počeo svoju transformaciju još u aprilu, a završiće je tek u oktobru – što bi značilo da će više od polovine godine biti retrogradan. Ali, to je za njega potpuno normalno, jer se izuzetno sporo kreće. Bez obzira na to, njegova retrogradnost utiče na svaki znak.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Velvet Dynasty (@velvetdynasty)

Uran je, međutim, jedina planeta koja će u avgustu najviše uticati na nas. Svoj retrogradni put počinje 24. avgusta i uz sve ostale planete koje će tada biti retrogradne – imaće veliki uticaj na nas. U avgustu ćete osetiti želju da pročistite svoju energiju i da donesete nove zaključke. Leto ćete završtiti hladnije glave.

Uran je buntovna planeta. U ovom ćete periodu primetiti da ste promenili ugao gledanja na svoju stabilnost i obaveze. Kako je Uran vlada Bikom možemo da primetimo i to da nas mnogo više interesuje novac nego pre. Počinjemo da mislimo o svojoj ekonomskoj stabilnosti.

Ne brinite, sve će biti u redu. Nije ovo jedina retrogradna sezona koju smo preživeli. U avgustu će mnoge planete biti retrogradne u isto vreme, ali iz toga možemo mnogo toga da naučimo.

Naslovna fotografija: instagram.com/velvetdynasty

Milica Antić

Comments