Nema sumnje da je veliki broj ljudi koji uživa u hrani i na istoj ne štedi. Ali određena hrana kao i piće namenjeni su isključivo onima sa predubokim džepom. Pa ko ima dovoljno novca i para za bacanje imaće priliku da uživa u najkupljoj hrani na svetu.

Kopi luwak kafa (Civet coffee) kafa

Ovo je najskuplja kafa na svetu, a jedna šoljica ovog zadovoljstva košta 100 dolara. Ona se pravi od životinjskog izmeta, tačnije od izmeta azijske životinje koja se zove civet. Godišnja proizvodnja ove najskuplje kafe na svetu je oko 450 kilograma i najviše se prodaje u Japanu i SAD.

Govedina Wagyu Ribeye

Jedno parče ovog mesa košta 250 dolara, a ova govedina dolazi čak iz Japana. Oni koji su probali ovu govedinu, tvrde da je ukus mesa spektakularan.

Berco’s Billion Dollar kokice

Posoljene najskupljom soli uz dodatak organskog šećera za karamelu, ove kokice još sadrže i jestive pahuljice zlata od 23 karata. Ovakav spoj sastojaka definitivno doprinosi finalnoj ceni od 250 dolara po pakovanju.

Sir od magarećeg mleka

Interesantno je da ovaj sir dolazi iz naše zemlje, a pravi se od mleka magarca sa farmi u Zasavici, 50 kilometara od Beograda, po tradicionalnom receptu.  Ovaj sir iz naše zemlje nahvaljen je širom sveta i mnogi tvrde da vredi svaki dolar, a cena mu je 1 000 dolara po kilogramu.

Comments