PMS

Predmenstrualne tegobe mogu uticati na nju nekoliko dana pre ciklusa. Sve žene prolaze kroz predmenstrualne tegobe, ali nekima to predstavlja ozbiljan problem. Verovatno su vam svima poznate ovakve žene: njihovo ponašanje je nelogično, iracionalno, nedosledno, puno tenzije i anksioznosti. U jednom trenutku deluju savršeno normalno, a već u sledećem plaču, vrište i postaju nepodnošljive.

Ovo može biti loš period za seks, a pitati nešto poput: “Je l’ ti to imaš PMS?” bi samo bila kap koja bi prelila čašu. Žene su preterano osetljive tokom ovih dana zbog visokog nivoa estrogena. Najbolje rešenje je da izbegavate da odgovarate na provokacije i produbljujete raspravu, a ako želite da pomognete, motivišite je da se bavi nekom fizičkom aktivnošću (da, seks je fizička aktivnost, ali pokušajte ipak sa nekom drugom ovog puta).

Anti-bebi pilule: dobra vest, sloboda koju ovakve pilule donose je odličan afrodizijak, činjenica da je svesna da neće zatrudneti je oslobađajuća i ohrabrujuća. Loša vest: pilula može biti opasna po ženin libido.

PMS resized Šest stvari koje uništavaju ženski libido

Je l’ ti to imaš PMS?

Lekovi

Antidepresivi: neki antidepresivi pospešuju seksualnu želju, dok je drugi uništsavju. Sve u svemu, mač su sa dve oštrice. Mogu biti korisni jer pomažu da se žena celokupno bolje oseća, ali mogu dovesti do odlaganja orgazma ili učiniti da ne dođe do istog. Iznad svega, ključna je dobra komunikacija među vama jer fizički problem lako prerasta u psihički.

Lekovi za krvni pritisak: ovi lekovi često ubijaju libido, stoga se obično prepisuju drugi lekovi da nadomeste ovaj problem.

Sedativi: sedativi takođe loše utiču na seksualnu želju, često sprečavaju mogućnost dostizanja orgazma, što može biti veoma stresno iskustvo. Većina sedativa baš to i čini: smiruje kako mozak, tako i telo. Zato ih izbegavajte.

Droge: marihuana je veliki ubica libida s obzirom na to deluje tako da se kako usta, tako i vagina isušuju, što svakako nije od pomoći.

Amfetamini (spid) su poznati po tome što izazivaju seksualne disfunkcije i kod muškaraca i kod žena.

Opijati (kokain, heroin) slabe seksualnu želju i onemogućuju dostizanje vrhunca prilikom odnosa.

Comments