Osim što je ovo saznanje koje će te užasno povrediti i od koga ćeš biti bolesna i nesrećna, ne mora da znači da je vezi kraj. Ne možeš da izbegneš da budeš povređena, razočarana, očajna, besna, bespomoćna, željna osvete i satisfakcije – osećanja će te potresati jedva podnošljivim intenzitetom, ali i sa ovom životnom činjenicom, kao i sa svim ostalima, treba da se suočiš što je svesnije i razumnije moguće.

A to ne možeš ako ne uzmeš u obzir sve okolnosti i saznaš šta se tačno dogodilo, kako bi zatim pokušala da razumeš zašto se to dogodilo. Jer to nije bilo slučajno, iako je možda bilo u polusvesnom stanju i razlozi postoje, a možda ih ni partner nije svestan.

Najvažnija informacija za početak, jeste kako si saznala za prevaru. Jer ima mnogo razlike u tome da li ti je partner sam rekao, ili si saznala na neki brutalniji način – veruj da postoje brutalniji načini. Recimo, otkrivaš prevaru svog partnera, tako što ti se javlja njegova ljubavnica i saopštava ti da je trudna, tako što ih zatičeš u svom krevetu, tako što ih je neki tvoj prijatelj ili komšija video i upozorio te, tako što ti ginekolog saopštava da imaš polno prenosivu bolest ili infekciju, a ti dobro znaš da nije do tebe…
Čak i ako se (srećom) nisi našla ni u jednoj od ovih šokantnih situacija, jasno ti je da bi izneverovala u svakom slučaju i jasno ti je da šanse za oproštaj ima samo partner koji ti je sam priznao šta je uradio, odnosno, da u tom slučaju vaša veza vredi spasavanja – naravno, ako oboje to mislite i osećate.

Comments