Takođe je potrebno da shvatimo da nas prevara jednako pogađa i ako partner nije imao seks sa drugom osobom, već se sa njom emotivno zbližio, flertovao, razmenjivao lascivne poruke i fotografije – to je takođe izdaja koja ugrožava odnos i izaziva istu reakciju kao konkretna, telesna prevara.

Posle šoka i neverice, želećeš da znaš detalje. Nećeš želeti, ali ćeš želeti. Ako je već lagao i ćutao i pustio te da veruješ da je među vama sve u redu i uskratio ti priliku da znaš istinu odmah i da odlučiš da li ćeš hteti da nastaviš sa njim, bez osećanja da si se uprljala, jer si bila sa njim (često) nakon što je on već bio sa nekom drugom (možda i više puta) želećeš da znaš svaki detalj, koliko god ti to zapravo bilo odbojno i ogavno. Želećeš da ga čuješ kako govori o tome, da proceniš da li ti je sada zaista sve rekao, da vidiš kako se pri tom oseća, koliko mu je teško, da li se stidi i kaje, da li mu je iskreno žao što te je izdao.

Želećeš da znaš i ko je ta kučka i zašto je spavala sa tvojim čovekom, zašto se petljala sa nekim ko je zauzet, da li je uopšte znala da je zauzet (u čemu li je i koliko lagao i nju?!) da li joj se on sviđa i da li je mislila da može sa njim da ostvari vezu, da li je i ona povređena kao i ti… Svašta ćeš želeti da znaš, što on neće umeti da ti kaže. Ili neće hteti.

A ako se odvažiš da stupiš u kontakt sa tom drugom, naravno bez ideje da je napadaš i zastrašuješ, već prosto da dobiješ informacije koje ti nedostaju, najveće su šanse da ćeš ih zaista i dobiti. Jer, ona je žena. I verovatno se oseća loše zbog situacije u kojoj se našla, čak i ako je to bio samo sporadičan događaj u njenom životu, koga ne želi da se seća i iskoristiće priliku da olakša svojoj savesti i da izrazi svoja osećanja.

Comments