Dnevna soba je veoma prostrana, a u njoj se nalaze dve sofe, od kojih je jedna čuvena Mario Bellini “Modula” koja je ulovljena u vintage skladištu. Pored nje prisutna je i Bernhardt sofa od buklea koja je za kratko vreme postala senzacija na Instagramu, te joj ni manekenka nije odolela. Tu je takođe i Ettore Sottsass ogledalo koje je must-have u domu svih ljubitelja dizajna enterijera. Kutak za čitanje krase dve Pierre Paulin fotelje, a iznad njih su okačeni radovi Caroline Denervaud i legendarnog Pabla Picassa koje je slučajno uhvatila na aukciji.

Za osvetljenje je birala ogromne Isamu Noguchi lustere, koji slobodno lebde iznad dnevne sobe. U čitavom domu su prisutne biljke koje razbijaju monotoniju zidova od cigle. Na galeriji je smeštena jednostavna spavaća soba, a ono što nam posebno privlači pažnju u njoj je rozi Murano luster, koji je takođe vintage komad. Mogu se pronaći i komadi iz njene rodne Švedske, poput Märta Mås Frätterström tepiha u trpezariji i Hästens kreveta.

Težeći domu koju će joj dati osećaj komfora iako živi sama, ceo stan je oplemenila pastelnim i neutralnim nijansama, stvarajući udobne kutke za svaku aktivnost. U njenoj rodnoj Švedskoj kuće se odlikuju velikim brojem soba, a svaka može postati priča za sebe, što je uspela da postigne i u svom, dosta manjem domu. Kreirajući ovaj prostor Elsa je ostvarila snove jedne 15-godišnjakinje iz Evrope koja se nadala da će jednog dana postati supermodel, a ceo stan oslikava njenu nežnost, autentičnost i srčanost.

Naslovna fotografija: Instagram.com/hoskelsa

Aleksandra Aničić

Comments