Kultura ispijanja espressa iz godine u godinu je sve značajnija, jer je sve više obožavalaca I ljubitelja ovog, esencijalnog, suštinskog oblika kafe. Zato je dobar, profesionalni, strastveni barista nezaobilazni pratilac svake šoljice savršene kafe. Za samo 20 sekundi, koliko traje priprema espressa, barista stvara magiju.

SA SrđanMarkovic e1573817916732 Strauss Coffee održao takmičenje za najboljeg baristu 2019. Pobednik Aleksander Lekomtsev iz Ukrajine

Najbolji od najboljih kompanije Strauss Coffee, profesionalci koji žive i vole kafu, nadmetali su se na godišnjem globalnom Takmičenja barista. Ove godine, u poljskom Krakovu, pobednici lokalnih takmičenja, iz šest zemalja, prikazali su svoje profesionalne i umetničke veštine. Pripremu espressa, kapućina i specijaliteta od kafe ocenjivale su stručne internacionalne sudije predvođene Šajem Banielom iz Izraela, čije je treninge prošlo desetine hiljada barista. Kreativnost takmičara bila je ključna za lattee art “free pour” tehniku, koja je još jednom zadivila sve i potvrdila zašto se crtanje u šoljici kafe često naziva umetnošću. Da se kafa kao napitak iz dana u dan razvija potvrdila je kreativnost takmičara koji su je u završnoj kategoriji nadmetanja pripremali u ibriku, ali su  pokazali I pripremu kafa trećeg talasa. Treći talas kafa je pokret koji promoviše istinsko uživanje i napitak najvišeg kvaliteta, tretirajući kafu kao umetnost, a njenu konzumaciju kao vrhunski doživljaj prožet znanjem i  zadovoljstvom.

Predstavnik Strauss Adriatic-a, Srđan Marković, pokazao je da nije samo majstor za digitalne medije, već i da pravi magiju u šoljici kafe. Ušao je u finale i zauzeo je treće mesto u konkurenciji šest zemalja:

Ovo takmičenje bilo je posebno iskustvo. Zadovoljan sam što sam imao priliku da učestvujem sa svojim divnim kolegama, da se dobro zabavim i čujem posebnu priču o kafi svakog predstavnika svake zemlje učesnice, što je neprocenjivo.”

Sa kolegama iz Izraela, Rusije, Rumunije, Ukrajine i Poljske, Srđan je pokazao da kafa nije samo posao, već istinska strast. Svi oni, stručnjaci u svojim segementima poput nabavke, logistike, finansija ili kreative, na ovom takmičenju su potvrdili da su i ekperti za kafu i da su zasluženo među najboljim baristima Staruss Coffee-ja.

SA Strauss Coffee Barista takmicari e1573817944610 Strauss Coffee održao takmičenje za najboljeg baristu 2019. Pobednik Aleksander Lekomtsev iz Ukrajine

Takmičenje je proteklo u sjajnoj atmosferi, a pobednik je Aleksander Lekomtsev iz Ukrajine je izjavio da je uživao u takmičenju, kao i da mu je posebna čast što je poneo titulu najboljeg među istinskim poznavaocima i ljubiteljima kafe.

Ovo je bio treći put da su na internacionalnom takmičenju barista predstavnici Strauss Adriatic-a potvrdili svoju sjajnu ekspertizu i posvećenost, jer su se ponovo našli među top tri bariste kompanije Strauss Coffee, jednog od globalnih lidera u industriji kafe. Nakon Marka Maksimovića i Jasmine Stamenić, i Srđan Marković je na najbolji način preneo strast Strauss Adriatic-a i ljubav prema kafi koja je u Srbiji značajan deo tradicije i kulture.


 

Comments