Nije baš jednostavno biti odrasla osoba. Posebno nije jednostavno u trenucima kada to istinski postaješ, a to znači kada se fizički, ali i finansijski distanciraš od svoje osnovne podrške, odnosno porodice. Kada shvatiš da više ne treba da im tražiš, kada sazriš dovoljno da znaš da nije poenta samo tražiti novac, hranu i uslove, već kada shvatih da je poenta da zaradiš sama za sebe, naučiš sebi da ugodiš, opereš veš, ne obojiš veš, skuvaš ručak, a da ti ne zagori, zameniš sijalicu i sve te propratne stvari.

Kada si na putu osamostaljenja potrebni su ti neki saveti i bolje da ih tražiš od osobe koja se skoro osamostalila, zato što će najbolje znati kakva je trenutno situacija. Ukoliko pitaš starije, oni naravno imaju tu više iskustva, ali da se razumemo – vreme je sasvim drugačije. 

I mi ćemo ti dati par saveta kako da lakše provedeš te prve dane osamostaljenja ili kako jednostavno da doprineseš svojoj rutini življenja bez tuđe pomoći i ne samo to, već ti govorimo o stvarima koje će ti ulepšati samostalni život i koje svaka žena treba da ima.

Blender za miksanje 

Jedna od vrlo korisnih stvari, koja je definitivno neophodna svakoj ženi u domu jeste i blender. Radi se zapravo o blenderu uz pomoću kojeg možeš da napraviš supe, čorbe, šejkove, namaze, umake. Sve što zamisliš. Kikiriki puter, bademovo mleko, tahini, humus i još mnogo drugih domaćih namaza. Takođe, blender može dobro da posluži i kao secko i zasigurno je da će ti olakšati svaki posao u kuhinji.

Prijatne navlake za jastuke 

Kada kažemo prijatne mislimo na lepe i mekane, jednostavnog dizajna. Nećemo koristiti one koje smo koristile dok smo sturdirale. Vreme je da malo promenimo te navike i vreme je da pokažemo svetu da smo odrasle. To ujedno uključuje i stilizovanje našeg stana, koji neće biti mesto koje će primiti sve duhove prošlosti. Hajde da unesmo malo neke novine i svežine. 

Biljke 

Divno je kada o nečemu možete da brinete, da mu se posvetite i da vidite kako napreduje. Bavljanje biljkama je jedan predivan momenat, koji ne samo da će vaš prostor učiniti lepšim, nego će učiniti da se i vi osećate mnogo bolje u tom prostoru. Ovo će vas naučiti kako da se pomučite da bi biljke procvetale i održale se, jer, verujte nam, nije to tako jednostavno na početku, a posele je vrlo lako.

Comments